Συνελήφθη ο άνθρωπος που έστησε τη «μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην Ιστορία»

Ο εκπρόσωπος ολλανδικής εταιρείας ο οποίος θεωρείται ως ο αυτουργός της «μεγαλύτερης κυβερνοεπίθεσης που έχει καταγραφεί ποτέ», τον περασμένο μήνα, συνελήφθη στην Ισπανία έπειτα από αίτημα των ολλανδικών αρχών.

O 35χρονος άνδρας κατηγορείται για την επίθεση εναντίον της Spamhaus, μιας εθελοντικής οργάνωσης με έδρα τη Γενεύη, η οποία δημοσιεύει λίστες με τους αποστολείς spam (αυτόκλητων διαφημιστικών μηνυμάτων) προκειμένου τα ανεπιθύμητα μηνύματα που στέλνουν να φιλτράρονται από τις υπηρεσίες email. Η επίθεση που είχε προκαλέσει, είχε ως αποτέλεσμα την παγκόσμια επιβράδυνση του Internet.

Ο ύποπτος φέρεται να είναι εκπρόσωπος της Cyberbunker, μιας ολλανδικής υπηρεσίας ανώνυμης φιλοξενίας διαδικτυακού περιεχομένου, η οποία έχει κατηγορηθεί από την ίδια τη Spamhaus για την επίθεση.

H κυβερνοεπίθεση του περασμένου Μαρτίου πιστεύεται ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με την τακτική DDoS (κατανεμημένη άρνηση παροχής υπηρεσιών), κατά την οποία οι επιτιθέμενοι κατακλύζουν τους διακομιστές του χρήστη με αιτήματα σύνδεσης για να προκαλέσουν υπερφόρτωση του δικτύου.

Στο αποκορύφωμα της επίθεσης η Spamhaus δεχόταν αιτήματα με ρυθμό 300 gigabyte ανά δευτερόλεπτο. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί γενική συμφόρηση σε ένα μέρος του Διαδικτύου.   ………………………….

ΠΗΓΗ : ΤΑ ΝΕΑ  κλικ εδώ για το άρθρο

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply