Τέταρτη η Ελλάδα στις ψηφιακές απειλές

Το κακόβουλο λογισμικό είναι πλέον πιο εξελιγμένο και προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά

Τέταρτη η Ελλάδα στις ψηφιακές απειλές

Ενας στους τρεις ευρωπαίους χρήστες του Διαδικτύου αντιμετώπισε περιστατικά ασφαλείας μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2016, που σχετίζονται με τοπικά δίκτυα και αφαιρούμενα μέσα, ενώ το 15% αντιμετώπισε ψηφιακές απειλές. Μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες απειλές, τα προγράμματα ransomware, που θέτουν σε κίνδυνο οικονομικά δεδομένα των καταναλωτών και των εταιρειών με αποτέλεσμα οι χρήστες να καλούνται να πληρώσουν ακόμη και λύτρα για να τα ανακτήσουν, καθώς και στατιστικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο «Cyber Security Weekend».

Το συνέδριο διοργανώνεται από την παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky Lab και διεξήχθη στη Μάλτα, στις 20-23 Οκτωβρίου 2016. Η cloud υπηρεσία της Kaspersky έδειξε ότι η Ελλάδα ήρθε τέταρτη, για το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2016, στον αριθμό χρηστών που έχουν επηρεαστεί από τοπικές απειλές. Ο μεγαλύτερος αριθμός περιστατικών που σχετίζονται με διαδικτυακές απειλές αναφέρθηκαν στη Σλοβενία (23,9% των χρηστών του KSN) και στην Ουκρανία (21,8%), ακολουθούμενες από την Ισπανία και την Ελλάδα. Η Ολλανδία, η Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τσεχία έχουν κάπως χαμηλότερα επίπεδα απειλών: 7%-10% των χρηστών επηρεάστηκε από online απειλές στις χώρες αυτές.

«Οι ψηφιακές απειλές εξελίσσονται παράλληλα με την τεχνολογία και επηρεάζουν όλους τους τομείς της ατομικής και επιχειρηματικής εμπειρίας. Εκτός από το γεγονός ότι απλώς πολλαπλασιάζεται ραγδαία, το κακόβουλο λογισμικό γίνεται επίσης ολοένα πιο εξελιγμένο, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά» ανέφερε ο κ. Μάρκο Πρόις, επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομάδας Ερευνας και Ανάλυσης για την Ευρώπη της Kaspersky Lab. Η Ουκρανία κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εξακολουθεί να έχει τον υψηλότερο αριθμό χρηστών που έχουν επηρεαστεί από τοπικές απειλές (57,9%), ακολουθούμενη από το Ισραήλ (38,5%), τη Σερβία και την Ελλάδα (37,6% ) και τη Νότια Αφρική (36%).  …….

πηγή :  το Βήμα (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply