Τζεφ Χόφμαν: «Ο συνολικά χαρούμενος άνθρωπος είναι ο παραγωγικός εργαζόμενος»

Με αφορμή την παρουσία του στον διαγωνισμό καινοτομίας «Disrupt Greece», ο αμερικανός γκουρού της τεχνολογίας μιλάει για την παγκόσμια οικονομική επανάσταση, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις των startups

Τζεφ Χόφμαν: «Ο συνολικά χαρούμενος άνθρωπος είναι ο παραγωγικός εργαζόμενος»

O Τζεφ Χόφμαν είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ανάμεσα σε όσους ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και μιλούν για τη νέα πραγματικότητα στην επιχειρηματικότητα που έχει φέρει η τεχνολογία. Και αυτό γιατί οι παραστάσεις του ξεπερνούν κατά πολύ τον στενό κύκλο των startup επιχειρήσεων. Αρχισε την ενασχόλησή του πριν από δύο δεκαετίες συμμετέχοντας σε πολλά επενδυτικά σχήματα που στήριξαν επιχειρήσεις τεχνολογίας, ανάμεσα στις οποίες ήταν και το γνωστό booking.com. Η βασική του ασχολία σήμερα είναι ασφαλώς να γράφει και να μιλάει για την επιχειρηματικότητα. Εμφανίζεται ως σχολιαστής στα μεγαλύτερα αμερικανικά δίκτυα (CNN, CNBC) και έχει αρθρογραφήσει σε μεγάλα μέσα, όπως η εφημερίδα «The Wall Street Journal» και το περιοδικό «Time». Παράλληλα, όμως, εργάζεται περιστασιακά και για τη μουσική βιομηχανία. Εχει υπάρξει παραγωγός συναυλιών του Ελτον Τζον, ενώ το 2015 κέρδισε βραβείο Grammy για την παραγωγή του τζαζ άλμπουμ «The Offense of the Drum» του κουβανού πιανίστα Αρτούρο Ο’Φάριλ.

Ο Τζεφ Χόφμαν θα βρεθεί στην Ελλάδα την προσεχή Πέμπτη 29 Ιουνίου προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής στον διαγωνισμό «Disrupt Greece» που συνδιοργανώνουν η ελληνική έκδοση του περιοδικού «Fortune», ο οργανισμός Industry Disruptors και η Παπαστράτος. Σε αυτό το πλαίσιο, δέκα ελληνικές startups θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα και θα εξασφαλίσουν υποστήριξη προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα επιχειρησιακά σχέδιά τους. Η συζήτηση με τον Τζεφ Χόμαν άρχισε ακριβώς από εκεί.

Για ποιο πράγμα θα μιλήσετε στο ελληνικό κοινό; Τι θα πείτε στους επιχειρηματίες μιας χώρας που περνάει μια μακροχρόνια οικονομική κρίση; ……….

πηγή :  το Βήμα  (άρθρο)

This entry was posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply