Το γραφένιο θα φέρει 100 φορές γρηγορότερο ίντερνετ

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ βρήκαν μία καινούργια εφαρμογή του γραφενίου, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε 100 φορές πιο γρήγορες συνδέσεις ίντερνετ.

Το γραφένιο είναι ένα κρυσταλλικό πλέγμα ατόμων άνθρακα σε κυψελωτή διάταξη 2DΤο 2010, το γραφένιο κέρδισε το Νόμπελ Φυσικής και δύο μόλις χρόνια μετά έχει χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές εφαρμογές του μέλλοντος, κερδίζοντας τον τίτλο του υλικού θαύματος ή του υπερ-υλικού.

Η τελευταία προσθήκη έρχεται από μία ομάδα ερευνητών του Μπαθ και του Έξετερ, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες του υλικού στις τηλεπικοινωνίες, δίνοντας υποσχέσεις για 100 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες.

Η ανάγκη για ολοένα και μεγαλύτερο όγκο μεταφοράς δεδομένων αυξάνει καθημερινά. Οι σημερινοί οπτικοί μεταγωγείς επεξεργάζονται τα σήματα μέσα σε ελάχιστα picoseconds (1psec=10-12 δευτερόλεπτα). Ωστόσο, οι πρόσφατες παρατηρήσεις ενός επιστήμονα από το Center for Graphene Science (CGS) απέδειξαν πως ένας μεταγωγέας από γραφένιο θα μπορούσε να αποκρίνεται μέσα σε ελάχιστα femtoseconds (1fs=10-15 δευτερόλεπτα), δηλαδή 100 φορές γρηγορότερα από τους σημερινούς οπτικούς μεταγωγείς.

Όπως αναφέρει ο Δρ. Enrico Da Como, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Physical Review Letters, η ταχεία απόκριση σημειώνεται στο υπέρυθρο τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, όπου στέλνονται σήματα με φωτόνια, τα οποία επεξεργάζονται οι οπτικοί μεταγωγείς και τα μετατρέπουν σε μία σειρά από παλμικό φως.  …………………..

ΠΗΓΗ : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Digital Journal)   κλικ εδώ για το άρθρο

This entry was posted in I T. Bookmark the permalink.

Leave a Reply