Υπουργείο Ανάπτυξης: Δράσεις για την ενίσχυση της καινοτομίας

Σε εξέλιξη τα προγράμματα «Εξωστρέφεια ΙΙ», Jeremie, Venture Capital

Υπουργείο Ανάπτυξης: Δράσεις για την ενίσχυση της καινοτομίας

Συνάντηση με εκπροσώπους καινοτόμων επιχειρήσεων που έχουν προσελκύσει χρηματοδότηση από ξένους επενδυτές και καταγράφουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να διαμορφωθούν  τα προγράμματα στήριξης των καινοτόμων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020).

Σε δηλώσεις του ο υπουργός μετά την συνάντηση ανέφερε πως «γίνεται μια σημαντική προσπάθεια για να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα. Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν τρέξει προγράμματα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ τα οποία στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία».

Και πρόσθεσε ότι «το πιο χαρακτηριστικό είναι το πρόγραμμα του οποίου η αξιολόγηση θα τελειώσει σε λίγες μέρες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους κλάδους μεταποίηση, εμπόριο, τουρισμός, ύψους 456 εκατ. ευρώ. Αλλά ταυτόχρονα αυτή την ώρα τρέχουν προγράμματα που ενδιαφέρουν κατά βάση νέους επιχειρηματίες, ύψους 127 εκατ. ευρώ.». Πρόκειται συγκεκριμένα για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια ΙΙ» ύψους 30 εκατ. ευρώ, όπου η πρόσκληση θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, τα προγράμματα Jeremie, Venture Capital, ICT ύψους 69 εκατ. ευρώ. Τις «Ενισχύσεις Σχεδίων Νεανικής Επιχειρηματικότητας» μέσω του επενδυτικού νόμου.

Μια δράση από το υπουργείο Παιδείας ύψους 8 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ στο πλαίσιο του προγράμματος «Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας». Ακόμη είναι η συμβουλευτική υποστήριξη για εταιρείες δικτύωσης για νέες επιχειρήσεις μέσω ενός ειδικού ιστότοπου που λειτουργεί εδώ και κάμποσα χρόνια. Και σχεδιάζεται τώρα ένα πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. ευρώ για την προώθηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και τη συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.     ………………..

ΠΗΓΗ :  ΤΟ ΒΗΜΑ (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply