Χατζημαρκάκης: «Αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Πολιτική η μείωση των ωρών Πληροφορικής»

Επιστολή του ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη στην Επίτροπο Εκπαίδευσης της ΕΕ για την μείωση των ωρών διδασκαλίας της πληροφορικής στα Λύκεια.

Με επιστολή του προς την Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ, Aνδρούλλα Bασιλείου, ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, επισημαίνει ότι η προωθούμενη από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, μείωση των ωρών διδασκαλίας της Πληροφορικής στα Λύκεια και η μείωση του αριθμού των καθηγητών πληροφορικής είναι αντίθετη με «την Ευρωπαϊκή Πολιτική για την ευρεία χρήση της πληροφορικής και του διαδικτύου».

Ο κ. Χατζημαρκάκης, στην επιστολή του προς την Επίτροπο επισημαίνει ανάμεσα στα άλλα:

«Ως εισηγητής στην Επιτροπή Ενιαίας Αγοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της νέας πρότασης οδηγίας για την προσβασιμότητα των ιστοσελίδων φορέων του δημόσιου τομέα (Proposal for a directive on the accessibility of public sector bodies websites) υποστηρίζω μαζί με την Κομισιόν τη νέα πρόταση οδηγίας που αναμένεται να ψηφιστεί το 2014 επί της Ελληνικής Προεδρίας για την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μέσα από το νέο ευρωπαϊκό νόμο προωθείται η ευρεία διάδοση και χρήση των νέων τεχνολογιών απ’ όλους, συμπεριλαμβανομένων των 80 εκ. ΑμεΑ της Ε.Ε.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις και την πολιτική στόχευση που υπάρχει, η εφαρμογή της παραπάνω πολιτικής θα οδηγήσει τα επόμενα χρόνια στην αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού – ειδικά νέων – που θα έχουν γνώση πληροφορικής και θα είναι ένας σημαντικός πυλώνας αντιμετώπισης της νεανικής ανεργίας που πλήττει όλη την Ευρώπη και ειδικά την Ελλάδα, με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.  ………..

ΠΗΓΗ :  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΑΜΠΕ)  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply