Ψηφιακή επανάσταση στην ιατρική

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ
21s11mm

Ρομπότ συντροφιάς, θάλαμοι νοσοκομείων εξοπλισμένοι με συστήματα multimedia, οικιακές συσκευές ενδοεπικοινωνίας ασθενών και φροντιστών και εκατοντάδες ακόμη καινοτόμες εφαρμογές παρουσιάστηκαν στην έκθεση ιατρικής τεχνολογίας στο Βερολίνο, στο καθιερωμένο «ραντεβού» βιομηχανίας, ερευνητικών κέντρων, μάχιμων ιατρών και startups.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Τηλεϊατρική, ιατρικά συμβούλια μέσω τηλεδιάσκεψης, ψηφιακοί φάκελοι ασθενών, θάλαμοι νοσοκομείων εξοπλισμένοι με συστήματα multimedia, οικιακές συσκευές ενδοεπικοινωνίας ασθενών και φροντιστών, ρομπότ συντροφιάς. Οι εφαρμογές της τεχνολογίας στην ιατρική είναι άπειρες και πλέον διαθέσιμες στην αγορά, όπως αναδείχθηκε στην έκθεση Connecting Healthcare IT – conhIT 2018 στο Βερολίνο, στο καθιερωμένο «ραντεβού» μεταξύ βιομηχανίας, ερευνητικών κέντρων, μάχιμων ιατρών και startups.

Ο εν λόγω κλάδος αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική, όπως διαφάνηκε από τη συμμετοχή: 577 εκθέτες (70 περισσότεροι από το 2017), μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, φαρμακευτικές, νεοφυείς επιχειρήσεις, σωματεία, ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και εταιρείες που συμμετείχαν σε εθνικά περίπτερα (Ελβετία, Αυστρία, Φινλανδία κ.ά.) εξήγησαν σε συνολικά 10.000 επισκέπτες τις ωφέλειες χιλιάδων εφαρμογών και συσκευών στην υγεία, την ευεξία και την κινητικότητά μας.   ………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply