Ψηφιακός θα είναι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος σύμφωνα με την NSA

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ δηλώνει έτοιμη

Ψηφιακός θα είναι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος σύμφωνα με την NSAΑν πιστεύετε πως η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) θα έμενε στις «απλές», μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών, είστε γελασμένοι: σύμφωνα με ρεπορτάζ που ήρθε στη δημοσιότητα από το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η NSA προλειαίνει ήδη το έδαφος για μια σειρά από μελλοντικούς πολέμους που θα διεξαχθούν αποκλειστικά στον κυβερνοχώρο.

Πως θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν, η NSA έχει δημιουργήσει μια επιχείρηση γνωστή ως Politerain (Πολιτερέν), η οποία θα προσλάβει και θα εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά των χάκερ-«ψηφιακών πολεμιστών» που θα εργάζονται για λογαριασμό της ομάδας Tailored Access Operations (ΤΑΟ) της NSA που είναι υπεύθυνη για τις «εισβολές» σε δίκτυα υπολογιστών.

Οι χάκερ αυτοί θα είναι εκπαιδευμένοι προκειμένου να διεισδύουν στα συστήματα του εχθρού και στη συνέχεια να παραλύουν τα δίκτυα υπολογιστών και να αναλαμβάνουν τον έλεγχο των συσκευών κατά το δοκούν. Κατόπιν, κι ανάλογα με τις διαταγές που έχουν, θα παραλύουν όλες τις υποδομές που ελέγχονται μέσω αυτών των δικτύων, όπως τις παροχές ενέργειας και ύδρευσης, τα εργοστάσια, τα αεροδρόμια, ακόμη και τα τραπεζικά συστήματα.   ………….

πηγή :  το Βήμα  (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply