Ψηφιακό εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ προανήγγειλε η Γεροβασίλη

Ψηφιακό εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ προανήγγειλε η ΓεροβασίληΜείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση διαδικασιών στα ΚΕΠ χάρη στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας προανήγγειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σε ομιλία της στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης της Ομάδας Εργασίας για την Απασχόληση και Διοίκηση στο Δημόσιο.

Ανέφερε ότι «τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα ενσωματώσουν νέες, στοχευμένες και απλοποιημένες λειτουργίες και υπηρεσίες που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οδηγώντας σε άμεση μείωση των διοικητικών βαρών. Άμεσος στόχος είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη να γίνεται ακόμη πιο γρήγορα, ακόμα πιο αποτελεσματικά και με τη μικρότερη δυνατή φυσική του παρουσία».    ………….

πηγή :  τα Νέα  (άρθρο)

Σχόλιο Μιρτζάνη Ε. :  Είναι αναγκαία η εκπαίδευση του προσωικού α) στην χρήση των τεχνολογιών και β) στην επικοινωνία του προσωπικού με τους πολίτες.
Είναι αναγκαίος επίσης ο έλεγχος λειτουργίας των λογισμικών  όχι μόνο για την ύπαρξη λαθών αλλά και για τον λαθεμένο λειτουργικά σχεδιασμό τους, ο οποίος οδηγεί συχνά σε προβλήματα και τριβές μεταξύ προσωπικού και πολιτών.

This entry was posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply