Ψηφιακό «στοπ» στην κακοδιαχείριση

Νέο πληροφοριακό σύστημα θα ελέγχει υπουργεία, ΝΠΔΔ, Δημόσιο, ιδρύματα και κληροδοτήματα

Το νέο πληροφοριακό σύστημα δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από ίδιες δυνάμεις της ΓΓΠΣΔΔ, δηλαδή από στελέχη και υπαλλήλους της κι όχι κατόπιν ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία. (Eurokinissi)

 Του Γιώργου Παλαιτσάκη

Ηλεκτρονικό κλοιό σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δημόσιους οργανισμούς και λοιπούς φορείς του Δημοσίου, καθώς επίσης και σε χιλιάδες ιδρύματα και κληροδοτήματα, για τον εντοπισμό φαινομένων σπατάλης και κακοδιαχείρισης, στήνει το υπουργείο Οικονομικών, αξιοποιώντας στο έπακρο τις παραγωγικές δυνατότητες των στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Από χθες βρίσκεται στη διάθεση των δημοσιονομικών ελεγκτών του ΥΠΟΙΚ ένα νέο πληροφοριακό σύστημα το οποίο υποστηρίζει με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο τις διαδικασίες διενέργειας όλων των ελέγχων στον τρόπο αξιοποίησης των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού. Πρόκειται για το νέο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης των δημοσιονομικών ελέγχων, το οποίο παρουσιάστηκε σε ημερίδα που διεξήχθη χθες στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.  Το νέο Π.Σ. θα συντομεύσει, θα αντικειμενικοποιήσει και θα βελτιώσει θεαματικά τις διαδικασίες διενέργειας των ελέγχων που αφορούν τη διασφάλιση της ορθής χρήσης των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού. Οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται σε όλα τα υπουργεία, στους περίπου 1.700 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, καθώς επίσης και σε περισσότερα από 15.000 κληροδοτήματα.   ………….

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.