Στο 48,6% της διαφημιζόμενης, η πραγματική ταχύτητα downloading στην Ελλάδα

Τρίτη από το τέλος στη σχετική κατάταξη η χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Του Κώστα Δεληγιάννη

Έρευνα της Ε.Ε. συμπεραίνει πως η διαδικτυακή ταχύτητα που παρέχεται στους Ευρωπαίους καταναλωτές δεν ανταποκρίνεται στις τιμές που χρεώνονται. Μάλιστα, ειδικά για την Ελλάδα, η έρευνα διαπιστώνει μια από τις μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ της πραγματικής ταχύτητας με την οποία «κατεβάζουν» αρχεία από το ίντερνετ οι χρήστες, συγκριτικά με αυτήν που διαφημίζουν οι πάροχοι.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει πως στη χώρα μας η μέση ταχύτητα downloading μέσω ενσύρματης σύνδεσης, κατά τις ώρες αιχμής, είναι 9,1 Mbps. Αν και αυτή η ταχύτητα υπερβαίνει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (7,3 Mbps) για τις συνδέσεις xDSL (ΑDSL και VDSL), αντιστοιχεί μόλις στο 48,6% της μέγιστης θεωρητικής («ονομαστικής») ταχύτητας που υπόσχονται οι εταιρείες.

Η Ε.Ε. θέλει να εξακριβώσει τη διαφορά που έχει η πραγματική απόδοση των ενσύρματων συνδέσεων στην Ευρώπη, από τις ταχύτητες που υπόσχονται οι πάροχοι ? οι οποίοι κατά κανόνα στις καταχωρίσεις τους αναφέρουν ότι προσφέρουν για downloading ταχύτητες «έως και xx Mbps».

Για να εξαγάγει τα πραγματικά στοιχεία, η Επιτροπή συνεργάστηκε με την εταιρεία SamKnows, η οποία ειδικεύεται σε αυτό τον τομέα. Έτσι, με τη βοήθεια 9.104 εθελοντών από όλη την Ε.Ε., μαζί με την Κροατία, διεξήγαγε τον Μάρτιο του 2012 3.065.341.850 μετρήσεις, μέσα από 75.978.173 τεστ.   ………………………

ΠΗΓΗ : Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  κλικ εδώ για το άρθρο

This entry was posted in I T. Bookmark the permalink.

Leave a Reply