Ανδ. Ανδρεάδης: Εξαιρετική δυναμική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού

Δηλώσεις προέδρου του ΣΕΤΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

«Ο ελληνικός τουρισμός εμφανίζει εξαιρετική δυναμική ανάπτυξης, έχοντας βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφειά του. Η καθοριστική συμβολή του, αλλά και οι προοπτικές που δημιουργεί για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και την αύξηση της απασχόλησης, αναγνωρίζονται πλέον από τα πιο επίσημα χείλη και τους εγκυρότερους διεθνείς αναλυτές» δήλωσε ο πρόεδρος του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

«Με την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου και με ορίζοντα το 2021, η Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Ανδρεάδης «μπορεί να φθάσει τα 24 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις (έναντι 17,5 εκατομμύρια το 2013), τα 18- 19 δισ. ευρώ ετήσια άμεσα έσοδα (έναντι 11,5 δισ. ευρώ το 2013), τα 48- 50 δισ. ευρώ συνολικά ετήσια έσοδα (έναντι 34 δισ. ευρώ το 2013), δηλαδή εννέα μονάδες επιπλέον από το σημερινό ΑΕΠ, αλλά και, συνολικά, το ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Τότε, η Ελλάδα μπορεί να κατατάσσεται στους δέκα κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι «δεν φθάνει να έχουμε το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου και στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού μας. Πάνω από όλα, απαιτείται ενότητα, δημοκρατία και αυστηρή εφαρμογή του νόμου από όλους».

ΠΗΓΗ : Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (άρθρο)

This entry was posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply