Συνελήφθησαν έλληνες χάκερ που διέδιδαν κακόβουλο λογισμικό μέσω Facebook

Συνελήφθησαν έλληνες χάκερ που διέδιδαν κακόβουλο λογισμικό μέσω FacebookΔύο έλληνες χάκερ, οι οποίοι δημιούργησαν κακόβουλο λογισμικό το οποίο διέσπειραν στο Facebook με σκοπό να μολύνουν τους υπολογιστές των χρηστών, συνέλαβε η Αστυνομία στην Αττική.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας, εξιχνίασε την παράνομη διαδικτυακή δράση ενός 31χρονου και ενός 27χρονου, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το παγκοσμίως διαδεδομένο κακόβουλο λογισμικό Lecpetex.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, απάτη με υπολογιστή, παραβίαση απορρήτου υπολογιστών, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από αξιοποίηση διαδικτυακών αναρτήσεων και πληροφοριών σχετικά με τη δραστηριότητα ελλήνων χάκερ οι οποίοι τους τελευταίους μήνες, με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού, είχαν παραβιάσει μεγάλο αριθμό υπολογιστικών συστημάτων, κυρίως μέσω του Facebook.   ………………

πηγή : τα Νέα  (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply