«Βορά στην αναρχία το δημόσιο πανεπιστήμιο»

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ  Με συνθήματα υπέρ των «αιώνιων» φοιτητών ομάδα περίπου 50 σπουδαστών εμπόδισε τον νέο πρύτανη Θ. Φορτσάκη να λάβει τον λόγο. Στις φωτογραφίες αρχείου ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου ΑθηνώΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Με συνθήματα υπέρ των «αιώνιων» φοιτητών ομάδα περίπου 50 σπουδαστών εμπόδισε τον νέο πρύτανη Θ. Φορτσάκη να λάβει τον λόγο. Στις φωτογραφίες αρχείου ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Φορτσάκης και η αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου. …….

Μόλις ο νέος πρύτανης Θ. Φορτσάκης ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει, οι εν λόγω φοιτητές τον εμπόδισαν να λάβει τον λόγο, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα εναντίον του νόμου για τη διαγραφή των «αιωνίων» φοιτητών.

Σε δήλωσή του λίγο αργότερα προς τα μέλη της Συγκλήτου που ήταν στην αίθουσα, σε καθηγητές και διοικητικά στελέχη, ο κ. Φορτσάκης ανέφερε: «Μη μπορώντας να αναπτύξω τις σκέψεις μου ζήτησα από την κατάμεστη αίθουσα να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι είδους Πανεπιστήμιο παραλαμβάνει η νέα Πρυτανεία: αφύλακτο, βορά στην αναρχία και την παρανομία, ακάθαρτο, διοικητικά αποδιοργανωμένο, ακαδημαϊκά νεκρό, με οξύτατα φοιτητικά ζητήματα, εγκαταλελειμμένο από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ο κ. Φορτσάκης ανέφερε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο έχει δυστυχώς καταρρεύσει. Δεσμεύτηκε λέγοντας ότι «θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια και θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανορθώσω το δημόσιο πανεπιστήμιο στη θέση που του αξίζει, ικανό να εμφυσήσει στους φοιτητές του τις αξίες που τους πρέπουν και να τους μεταδώσει τις ακαδημαϊκές γνώσεις που τους αξίζουν».    ………………..

πηγή :  Έθνος   (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply