2015 κοινοτοπίες και αυταπάτες

Χρήστος Α. Ιωάννου
www.christoaioannou.blogspot.com

Τι μας αφήνει το 2015, εκτός από την αναμενόμενη -ήδη από τα μέσα του 2014- αλλαγή φρουράς στην κυβέρνηση της χώρας; Με κριτήριο τις εξαγγελίες και τις προθέσεις έχουμε «βγει από», ή έχουμε «σκίσει» τα μνημόνια. Με κριτήριο τα αποτελέσματα, αν αφαιρέσεις τα επιφαινόμενα κόμματα και χρώματα, μένει η συνέχεια της πορείας κατάρρευσης και επιταχυνόμενης παρακμής που ξεκίνησε στην χώρα το 2009-2010. Για έκτο χρόνο … και βλέπουμε.

Η τάση είναι σαφής: Συνεχιζόμενη χρεοκοπία, με την χώρα να μην είναι κυρίαρχη του δημοσίου χρέους της, ενώ πλέον παύει να είναι κυρίαρχη και του ιδιωτικού χρέους της. Συνεχής πραγματική και ονομαστική απομείωση του ΑΕΠ. Και αν αναγάγει κανείς την καταγραφόμενη απασχόληση σε ισότιμα πλήρους απασχόλησης, και αυτή συνεχίζει να συρρικνώνεται. Αιτία το ότι η χώρα συνεχίζει να πορεύεται με (ιδιοτελή) κλισέ κοινοτοπίας και αυταπάτης.

Παράδειγμα είναι το δημόσιο χρέος και τα περί «αποικίας χρέους». Σύμφωνοι, να μην γίνει ή να μην μείνει η Ελλάδα «αποικία χρέους». Όμως μετά από έξι χρόνια σε κατάσταση χρεοκοπίας κανείς από τους θεσμούς της δεν έχει εξηγήσει στους πολίτες το τι και το γιατί της υπερχρέωσης και της χρεοκοπίας. Διότι η Ελλάδα υπερχρεώθηκε και χρεοκόπησε, εν προκειμένω το ελληνικό δημόσιο μέσω των αλλεπάλληλων δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων στον κύκλο της Μεταπολίτευσης.    ………………..

πηγή :  Ημερησία  (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply