Δημοσίευμα – φωτιά για τον Γεωργίου, τις ευθύνες Καραμανλή, τα Greek Statistics

ΑΠΟ ΤΗΝ HANDELSBLATT

Δημοσίευμα - φωτιά για τον Γεωργίου, τις ευθύνες Καραμανλή, τα Greek StatisticsΕκτενή αναφορά στην υπόθεση Γεωργίου, στους κινδύνους για την Ελλάδα, στα πιθανά οφέλη για τον Κώστα Καραμανλή και στις επιδιώξεις Τσίπρα από την παραπομπή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και την ενδεχόμενη καταδίκη του για την υπόθεση των Greek Statistics,  κάνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σε εκτενές δημοσίευμά της με τίτλο «ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ελλάδας», που αναδημοσιεύει η Deutsche Welle, σημειώνει ότι «Ελληνες πολιτικοί αναζητούν έναν υπεύθυνο για τη μιζέρια του χρέους στη χώρα: ο πρώην επικεφαλής της κρατικής στατιστικής αρχής θα πρέπει να πάει φυλακή. Για τον πρωθυπουργό Τσίπρα η εκστρατεία αυτή μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Η εφημερίδα κάνει διεξοδική αναφορά στο χρονικό της υπόθεσης αλλά και  στο γεγονός ότι ενώ ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αποκατέστησε «διεθνώς την κλονισμένη αξιοπιστία της στατιστικής αρχής, έκανε παράλληλα πολλούς εχθρούς στην ελληνική πολιτική και προσθέτει ότι επί πολλά χρόνια γίνονταν προσπάθειες να διωχθεί. Ωστόσο αρκετοί ανακριτές όμως απέρριπταν την άσκηση ποινικής δίωξης.

Κινητικότητα στο ζήτημα υπήρξε μόνον όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διόρισε την Ξένη Δημητρίου νέα εισαγγελέα (σσ. του Αρείου Πάγου). Στις αρχές Αυγούστου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Γεωργίου πρέπει να κατηγορηθεί για παραποίηση στατιστικών στοιχείων και υπονόμευση του εθνικού συμφέροντος.   …………….

πηγή : Ημερησία  (άρθρο)

This entry was posted in ΝΟΜΙΚΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply