Η Αφρική βρίσκεται στα πρόθυρα μιας «επανάστασης ηλιακής ενέργειας»

REUTERS/STAFF

Η Αφρική διαθέτει 117% περισσότερη ηλιοφάνεια από τη Γερμανία, η οποία σήμερα έχει την υψηλότερη εγκατεστημένη ισχύ ηλιακής ενέργειας.

Η Αφρική είναι έτοιμη να βιώσει μια «ηλιακή επανάσταση», παρόμοια με τη ραγδαία αύξηση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στην ήπειρο πριν από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA).

Ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Αντνάν Αμίν, πιστεύει ότι η ταχεία πτώση του κόστους για την ηλιακή ενέργεια, σε συνδυασμό με την άφθονη ηλιοφάνεια και την τεράστια ανάγκη για πρόσθετη ηλεκτρική ενέργεια, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για μια μαζική αύξηση στην υιοθέτηση της τεχνολογίας στην αφρικανική ήπειρο.

Η Αφρική διαθέτει 117% περισσότερη ηλιοφάνεια από τη Γερμανία, η οποία σήμερα έχει την υψηλότερη εγκατεστημένη ισχύ ηλιακής ενέργειας. Σήμερα, περίπου 600 εκατομμύρια Αφρικανοί δεν έχουν σταθερή πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η βελτίωση της μεταφοράς και αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας μαζί με τα νέα συστήματα πληρωμών ανοίγουν επίσης τον δρόμο για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία εκατομμύρια νέων θέσεων εργασίας σε όλη την ήπειρο, σύμφωνα με τον Αμίν.  ………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply