Ινδία: 9χρονη μηνύει την κυβέρνηση για αδράνεια σχετικά με την κλιματική αλλαγή

REUTERS/DANISH SIDDIQUI

Η Ινδία, με πληθυσμό 1,25 δις, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές του κόσμου, μετά την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ρίντιμα Παντέι, ένα εννιάχρονο κορίτσι από την Ινδία μηνύει την κυβέρνηση της χώρας της για την αποτυχία της να περιορίσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, που είναι υπεύθυνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Σε μια μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Εθνικό Πράσινο Δικαστήριο, το σώμα που χειρίζεται τις υποθέσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον, η Παντέι κατηγόρησε τους αξιωματούχους της χώρας για να την μη εφαρμογή μέτρων για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, από τις συνέπειες της οποίας τα «παιδιά του σήμερα και του μέλλοντος θα υποφέρουν δυσανάλογα». Το δικαστήριο ζήτησε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Δασών και Κλίματος, καθώς και το Κεντρικό συμβούλιο Ελέγχου της Ρύπανσης να απαντήσουν εντός δύο εβδομάδων.

«Ως νέος άνθρωπος, ο αιτών είναι μέρος μιας τάξης που μεταξύ όλων των Ινδών είναι η πιο ευάλωτη στις κλιματικές αλλαγές, αλλά δεν αποτελούν μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων», αναφέρει η 52σέλιδη αναφορά. «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να λάβει οποιαδήποτε αποτελεσματικό επιστημονικό μέτρο, και υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην εφαρμογή των περιβαλλοντικών νομοθεσιών».   ……………

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΝΟΜΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply