Κομισιόν: Εξετάζει το πλαίσιο πάταξης της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο

EPA/LUONG THAI LINH

Τη θέσπιση νομοθετικών μέτρων για να καθορίσει το πλαίσιο με το οποίο οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, όπως το Facebook, το Twitter και η Google θα διαγράφουν αναρτήσεις ρητορικής μίσους και παρακίνησης στην βία εξετάζει η Κομισιόν, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η ταχεία αναπαραγωγή και εξάπλωση της ρητορικής μίσους και των ψευδών ειδήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επιφέρει αυξημένες πιέσεις στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο για να αφαιρούν ταχέως αναρτήσεις με τέτοιο περιεχόμενο.

Στο προσχέδιο εγγράφου πολιτικής, η Κομισιόν τονίζει πως υπάρχουν «σημαντικές αποκλίσεις στις προσεγγίσεις που ακολουθούνται για την αφαίρεση παράνομου περιεχομένου – όπως στην υποκίνηση στην τρομοκρατία, τη ρητορική μίσους, αναφορικά με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ή στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας».   …………….

πηγή  :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Σχόλιο Μιρτζάνη Εμ. :  Θα ήταν  καλό αν η Κομισιόν  εξέταζε και ένα πλαίσιο πάταξης της ρητορικής μίσους και απαξιωτικών σχολίων από στελέχη της αλλά και απο ΜΜΕ χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης εις βάρος  άλλων χωρών της ΕΕ.  “Και ο  νοών … νοήτω” !

This entry was posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΝΟΜΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply