Οικονομία και κοινωνία σε ψηφιακή υστέρηση

Shutterstock
Στην 26η θέση η Ελλάδα το 2017 – Χαμηλοί ρυθμοί στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Αυξημένο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις για ψηφιακό μετασχηματισμό διαπιστώνει η μελέτη του Found.ation σε συνεργασία με το EIT Digital.

Της Λέττας Καλαμαρά

Ελάχιστη ήταν η πρόοδος που σημείωσε η Ελλάδα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη από το 2014 μέχρι σήμερα σε αυτό που ονομάζεται ψηφιακή οικονομία και κοινωνία, πλην κάποιων εξαιρέσεων σε ορισμένους τομείς.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να υστερεί δραματικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία εκτενούς μελέτης (Digital Transformation in Greece) που εκπόνησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Found.ation σε συνεργασία το EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η χώρα μας το 2017 βρέθηκε στην τρίτη θέση πριν από το τέλος, δηλαδή στην 26η θέση στους «28», στην ευρωπαϊκή κατάταξη για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία (Digital Economy and Society Index (DESI 2017), με βαθμολογία 17,8 σε κλίμακα 100.    ………….

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in I T, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply