Η Ελλάδα στην 4η βιομηχανική επανάσταση

του Βασίλη Κωστούλα

Την αδυναμία της Ελλάδας να προσελκύσει φοιτητές και επιστήμονες από το εξωτερικό, σε μια περίοδο αλματώδους εξέλιξης της τεχνολογίας, η οποία θα σημάνει τα επόμενα χρόνια την αντικατάσταση της πλειοψηφίας των σημερινών θέσεων εργασίας, επισημαίνει η διεθνής επιστημονική κοινότητα. Μιλώντας σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα, με θέμα The New JobsThe New Skills”, μια σειρά ομιλητών ανέλυσε ζητήματα που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη, την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

Δημήτρης ΝανόπουλοςΔιακεκριμένος καθηγητής φυσικής υψηλών ενεργειών, Πανεπιστήμιο Texas A&M, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
«Τα πράγματα δεν μπορούν να παραμείνουν τα ίδια, ενώ όλα έχουν αλλάξει», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο διακεκριμένος καθηγητής φυσικής υψηλών ενεργειών του Πανεπιστημίου του Texas  A&M Δημήτρης Νανόπουλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελεί διεθνή κόμβο γνώσης και εκπαίδευσης. «Η χώρα θα έπρεπε να είναι παράδεισος γνώσης, με λίστες αναμονής για τα ελληνικά πανεπιστήμια», σημείωσε ο κ. Νανόπουλος.     …………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply