Βογιατζής: Το θέατρο με ξεκουράζει

Ο μεγαλύτερος εν ενεργεία Έλληνας ηθοποιός συνεχίζει απτόητος τη μεγάλη θεατρική του πορεία

Βογιατζής: Το θέατρο με ξεκουράζει | in.grΣτα 92 του χρόνια, ο Γιάννης Βογιατζής συνεχίζει απτόητος τη μεγάλη θεατρική του πορεία, πρωταγωνιστώντας μάλιστα -εκτός από το Εθνικό Θέατρο το οποίο υπηρετεί επί πολλά χρόνια- και σε άλλες παραστάσεις. Όπως η παράσταση «Γοργόνες και μάγκες», μεταφορά στο σανίδι τού δημοφιλούς μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη που γυρίστηκε πριν από μισό αιώνα ακριβώς. Κι εκείνος στον ίδιο ακριβώς ρόλο -του εστιάτορα «Παναγή»- με το ίδιο πουκάμισο που φορούσε τότε και ήταν «ξεχασμένο στην ντουλάπα» του και με μουστάκι που άφησε για τις ανάγκες του ρόλου του. Όπως τότε. Το 1968 που είχε γυριστεί η ταινία.

Ο μεγαλύτερος εν ενεργεία Έλληνας ηθοποιός μίλησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την απόφασή του να παίξει στην παράσταση «Γοργόνες και μάγκες», για την εξαιρετική διαύγεια που συνεχίζει να έχει, την εξαιρετική -για την ηλικία του- φυσική του κατάσταση, τον ελληνικό κινηματογράφο, τη συμβουλή τού Βασίλη Λογοθετίδη που τηρεί απαρέγκλιτα και εξηγεί πώς αισθάνεται όταν βρίσκεται επί σκηνής.

Πώς αποφασίσατε να συμμετάσχετε στηn παράσταση «Γοργόνες και μάγκες», 50 χρόνια μετά το γύρισμα της ομώνυμης ταινίας, παρότι εδώ και αρκετά χρόνια παίζετε συνεχώς στο Εθνικό Θέατρο;    ………….

πηγή :  in.gr   (άρθρο)

This entry was posted in ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.