Θ. Μητράκος: Η χώρα πρέπει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις

SOOC/Nick Paleologos

Σύμφωνα με τον κ. Μητράκο, υπάρχει η δέσμευση της Πολιτείας, μέσω της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, να προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις που θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό θετικό αποτύπωμα στην οικονομία, προστατεύοντας ταυτόχρονα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Κρίσιμο ζητούμενο στη νέα σελίδα που έχει γυρίσει η οικονομία είναι να εκμεταλλευθεί η χώρα το ταχύτερο δυνατό τις θετικές εξελίξεις και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για σημαντική αύξηση των επενδύσεων, ιδίως εκείνων που σχετίζονται με την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ενίσχυση της απασχόλησης. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Θεόδωρος Μητράκος, μιλώντας σε συνέδριο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών.      ………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Σχόλιο Μιρτζάνη Εμ.:  Πόσες  δεκαετίες  χρειάζονται τελικά  για να δημιουργηθούν αυτές οι απαραίτητες προυποθέσεις για αύξηση των ξένων επενδύσεων;  …..  Θυμάμαι κάποιον πρωθυπουργό  που κάποτε είπε στη Βουλή:  “εε….όχι, δεν θα γίνουμε Ιρλανδία !!!”,  με  ύφος  υπεροψίας ……

Τα  ανάλογα σχετικά  σχόλια πλέον δικά σας!

This entry was posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.