Διυπουργική Εξωστρέφειας: Σειρά δράσεων για αύξηση των εξαγωγών

INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι έξι βάσεις για να επιτευχθεί ο στόχος της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής για αύξηση των εξαγωγών εμπορευμάτων και υπηρεσιών στο 50% του ΑΕΠ ως το 2025 αποφασίστηκαν στη Διυπουργική Επιτροπή Εξωστρέφειας, η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.

Αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να διαμορφωθούν νέες συγκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα τεθούν στην κρίση της Επιτροπής Εξωστρέφειας, για απόφαση στην επόμενη συνεδρίασή της, το φθινόπωρο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «η εξωστρέφεια της οικονομίας αυξάνει σημαντικά στη διάρκεια της κρίσης, κυρίως από πλευράς εξαγωγών και εισροών άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ)» και σημείωσε ότι ο στόχος της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής για αύξηση των εξαγωγών εμπορευμάτων και υπηρεσιών στο 50% του ΑΕΠ ως το 2025 είναι φιλόδοξος, αλλά όχι ανέφικτος.

«Η επίτευξή του, όμως, θα απαιτήσει εντατική συστηματική προσπάθεια, σχεδιασμό και έλεγχο της υλοποίησής του, αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και λήψη των αναγκαίων διαρθρωτικών μέτρων» είπε ο υπουργός.

Οι δράσεις που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται   ………….

πηγή :  Ναυτεμπορική (ΑΜΠΕ) (άρθρο)

This entry was posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.