25 δισ. δολάρια θα κοστίσουν φέτος στους χρήστες τα malware που “κρύβονται” σε πειρατικό λογισμικό

Σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την IDC και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (NUS), οι καταναλωτές παγκοσμίως αναμένεται να δαπανήσουν φέτος 25 δισεκατομμύρια δολάρια και να σπαταλήσουν 1,2 δισ. ώρες, εξαιτίας των απειλών ασφάλειας και των κοστοβόρων επισκευών υπολογιστών που απορρέουν από malware το οποίο βρίσκεται μέσα σε πειρατικό λογισμικό.

Από την άλλη πλευρά, επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αναμένεται να δαπανήσουν 500 δισ. δολάρια το 2014, για να αντιμετωπίσουν ζητήματα που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά τα οποία σκόπιμα βρίσκονται μέσα σε πειρατικά λογισμικά. Από αυτά, τα 127 δισεκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν σε ζητήματα ασφάλειας και τα 364 δισεκατομμύρια δολάρια σε παραβιάσεις δεδομένων.

Η μελέτη με τίτλο «Η σύνδεση μεταξύ πειρατικού λογισμικού  και παραβιάσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο», αποκάλυψε επίσης ότι το 60 τοις εκατό των ερωτηθέντων καταναλωτών δηλώνουν πως ο μεγαλύτερος φόβος τους που αφορά στο «μολυσμένο» λογισμικό είναι η απώλεια δεδομένων, αρχείων ή προσωπικών πληροφοριών, ενώ ο επόμενος φόβος τους αφορά σε μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές στο Διαδίκτυο (51 τοις εκατό) και πειρατεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, της κοινωνικής δικτύωσης και των τραπεζικών λογαριασμών (50 τοις εκατό). Ωστόσο, το 43 τοις εκατό των ίδιων ερωτηθέντων δεν εγκαθιστούν τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας, αφήνοντας τους υπολογιστές τους εκτεθειμένους  στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.   ………………

πηγή : η Καθημερινή   (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply