Σεμινάριο Web Design & Development

Προσφορά εγγραφής για παρακολούθηση διαδικτυακού σεμιναρίου σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές στο Web Design & Development (συνολικό πρόγραμμα από 174 μέχρι 408 ώρες)

HTML5, CSS – CSS3                                           : 84 ώρες – κόστος : 100,00 €

Object-Oriented Javascript, BOM, DOM : 90 ώρες – κόστος : 180,00 €

jQuery  2.0                                                           : 33 ώρες – κόστος : 099,00 €

Bootstrap                                                             : 21 ώρες – κόστος : 060,00 €

PHP , MySQL , SQL                                          : 90 ώρες – κόστος : 270,00 €

Advanced: HTML5 , CSS3 ,   Javascript   : 90 ώρες – κόστος : 360,00 €

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

HTML5, CSS3, Javascript                              : 117 ώρες – κόστος : 325,00 €

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ C++ ΜΕ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ (περισσότερα)

Προετοιμασία για την ραγδαίως εξελισσόμενη τεχνολογία WebAssembly
για 6 ΜΗΝΕΣ (Α’ ΜΕΡΟΣ) !                          : κόστος 70,00 €

Η διάρκεια είναι τέτοια ώστε :
1.  να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για πρακτική εξάσκηση
2. για δυνατότητα ολοκληρωμένης εφαρμογής στο τέλος,
με αποτέλεσμα την απαραίτητη εμπέδωση της ύλης.     (πληροφορίες εδώ)

.

Λογαριασμοί email και τεχνικές ελέγχου ασφάλειας και προστασίας από εισερχόμενα

SOFTWARE

1)CryptoMirr-P

encryption –
decryption
of Credentials
AND
automation
of access
of internet
services

2) e-Mirr

Send
mass e-mail
with
Automatically
Personalized
Attachments

OR with

3) e-Dt

High Speed &
High Quality

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Leave a comment

Ρομποτικός «άγρυπνος φρουρός» για συνοδεία στρατιωτών

army.mil

Επιστήμονες του αμερικανικού στρατού παρουσίασαν, υπό συνθήκες πραγματικού κόσμου/ περιβάλλοντος, την πρώτη ομάδα ανθρώπου-ρομπότ, όπου το ρομπότ εντοπίζει αλλαγές στον χώρο σε τρεις διαστάσεις και μοιράζεται τις πληροφορίες αυτές με τον άνθρωπο σε πραγματικό χρόνο μέσω επαυξημένης πραγματικότητας. Ο άνθρωπος στη συνέχεια αξιολογεί τις πληροφορίες αυτές και αποφασίζει σε τι ενέργειες πρέπει να προβεί.

Η τεχνολογία αυτή αναπτύσσεται για τη δημιουργία ρομποτικών «συνοδών-φρουρών» για στρατιώτες, που θα αντιλαμβάνονται μέσω αισθητήρων μεταβολές στο περιβάλλον τους και θα τους ενημερώνουν μέσω οθονών στα γυαλιά τους. «Αυτό θα επέτρεπε σε ρομπότ να πληροφορούν τους στρατιώτες συναδέλφους τους για αλλαγές στο περιβάλλον που μπορεί αυτοί να παραβλέπουν ή να μη μπορούν να αντιληφθούν, παρέχοντάς τους αυξημένη αντίληψη περιβάλλοντος» είπε ο Dr. Κρίστοφερ Ρίαρντον, ερευνητής του Army Research Laboratory του US Army Combat Capabilities Development Command. «Θα μπορούσαν να εντοπίζουν οτιδήποτε, από καμουφλαρισμένους αντίπαλους στρατιώτες μέχρι αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς».   …………

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Ρομποτικός «άγρυπνος φρουρός» για συνοδεία στρατιωτών

Πρόβλεψη κινδύνου καρδιοπάθειας με «selfies» και τεχνητή νοημοσύνη

EPA/ANDY RAIN

Η αποστολή μιας «selfie» σε έναν γιατρό θα μπορούσε να αποτελέσει έναν εύκολο και απλό τρόπο εντοπισμού καρδιοπαθειών, σύμφωνα με τους συντελεστές έρευνας που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο European Heart Journal.

Η συγκεκριμένη έρευνα, σύμφωνα με τη European Society of Cardiology, είναι η πρώτη που δείχνει ότι είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης (deep learning) για τον εντοπισμό στεφανιαίας νόσου μέσω ανάλυσης τεσσάρων φωτογραφιών ενός προσώπου.

Αν και ο αλγόριθμος πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω και να δοκιμαστεί σε μεγαλύτερες ομάδες ατόμων, με διαφορετικά εθνοτικά χαρακτηριστικά, οι ερευνητές εκτιμούν πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ελέγχου που θα μπορούσε να εντοπίζει πιθανές καρδιοπάθειες σε άτομα του γενικού πληθυσμού ή σε ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω.

«Από όσο γνωρίζουμε είναι η πρώτη δουλειά που υποδεικνύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση προσώπων προκειμένου να εντοπιστούν καρδιοπάθειες. Είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός εργαλείου με βάση το deep learning που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση του κινδύνου καρδιοπάθειας…σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε μια εφαρμογή αυτοαναφοράς για ομάδες υψηλού κινδύνου προκειμένου να αξιολογείται ο κίνδυνος καρδιοπάθειας πριν γίνει επίσκεψη σε κλινική…ωστόσο ο αλγόριθμος θέλει περισσότερη εξέλιξη και εξωτερική επικύρωση σε άλλους πληθυσμούς και εθνότητες» είπε ο καθηγητής Ζε Ζανγκ, του Εθνικού Κέντρου Καρδιαγγειακών Παθήσεων στην Κίνα.   ………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Πρόβλεψη κινδύνου καρδιοπάθειας με «selfies» και τεχνητή νοημοσύνη

Τεχνητή νοημοσύνη επιβεβαίωσε την ύπαρξη 50 νέων εξωπλανητών

NASA/JPL-Caltech

Την ύπαρξη 50 εξωπλανητών επιβεβαίωσε ένας νέος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης (machine learning) που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του University of Warwick.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο, οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά μια διαδικασία βασιζόμενη στο machine learning- μια μορφή τεχνητής νοημοσύνης- προκειμένου να αναλύσουν ένα δείγμα πιθανών πλανητών και να καθορίσουν ποιοι είναι «πραγματικοί» και ποιοι «ψεύτικοι» (ή «false positives»), υπολογίζοντας την πιθανότητα του κάθε υποψηφίου να είναι πραγματικός πλανήτης.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας παρουσιάζονται σε επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, όπου επίσης πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλης κλίμακας σύγκριση τέτοιων τεχνικών επιβεβαίωσης πλανητών. Τα συμπεράσματά τους υποστηρίζουν την άποψη πολλαπλών τεχνικών επιβεβαίωσης, μεταξύ των οποίων και ο αλγόριθμός τους, κατά τη στατιστική επιβεβαίωση μελλοντικών εξωπλανητών.      …………..

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Τεχνητή νοημοσύνη επιβεβαίωσε την ύπαρξη 50 νέων εξωπλανητών

Κυβερνοεπίθεση έριξε το χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας

Το χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας τέθηκε offline δύο συνεχόμενες ημέρες λόγω κυβερνοεπίθεσης, όπως μετέδωσε το BBC.

Το ΝΖΧ ανέφερε πως δέχτηκε επίθεση DDoS (distributed denial of service) από το εξωτερικό την Τρίτη. Σύμφωνα με το χρηματιστήριο, επηρεάστηκε η συνδεσιμότητά του και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η παύση των συναλλαγών στις χρηματαγορές λίγο πριν τις 16.00 (τοπική ώρα). Οι συναλλαγές σταμάτησαν για ένα διάστημα για δεύτερη φορά την Τετάρτη, αλλά τέθηκε ξανά σε λειτουργία πριν το τέλος της ημέρας.

Η επίθεση DDoS είναι μια σχετικά απλή μορφή κυβερνοεπίθεσης, όπου πολλοί υπολογιστές προσπαθούν να συνδεθούν ταυτόχρονα σε μια online υπηρεσία, σε σημείο που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Συχνά για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιούνται συσκευές που έχουν μολυνθεί με malware για τις οποίες οι ιδιοκτήτες τους δεν γνωρίζουν ότι συμμετέχουν στην επίθεση.    …………..

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ | Comments Off on Κυβερνοεπίθεση έριξε το χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας

Στο Μαθηματικό με 3125 μόρια- Πώς φτάσαμε εδώ;

Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Του Στράτου Στρατηγάκη
Μαθηματικού – Ερευνητή

Πολύς θόρυβος έγινε για τις πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020. Πράγματι ο φοιτητής που μπήκε με 3.125 μόρια στο τμήμα Μαθηματικών Σάμου πολύ δύσκολα θα αποφοιτήσει. Πρέπει να ξεκινήσει τα Μαθηματικά από την αρχή. Από την Α Λυκείου. Μπορεί το παιδί, τώρα που όλη η Ελλάδα μιλάει γι’ αυτό, να το πιάσει από την αρχή και να τα καταφέρει να σπουδάσει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως φτάσαμε ως εδώ και τι μπορεί να γίνει.

Αρχικά πρέπει να αναρρωτηθούμε όχι απλά γιατί μπήκε στο Πανεπιστήμιο αυτό το παιδί και πολλά άλλα με χαμηλότερη βαθμολογία, αλλά γιατί αυτά τα παιδιά πήραν Απολυτήριο Λυκείου. Δυστυχώς όποιος μαθητής είναι παρών στην τάξη, χωρίς να είναι απαραίτητο να παρακολουθεί το μάθημα, παίρνει Απολυτήριο Λυκείου. Το Γενικό Λύκειο δεν είναι δηλαδή Γενικό Λύκειο, αλλά χώρος κοινωνικοποίησης κάποιων μαθητών. Αν υπήρχε κάποια στοιχειώδης απαίτηση γνώσεων για την απόκτηση του Απολυτηρίου δεν θα εισάγονταν αμαθείς στα Πανεπιστήμιά μας. Φυσικά δεν είναι λύση στο πρόβλημα η βάση του 10, που δεν είναι λύση, απλά είναι απαγόρευση. Είναι η λογική πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να μάθουν όχι απλά να κοπούν. Δοκιμάστηκε, απέτυχε, καταργήθηκε. Δυστυχώς, όμως, όταν δεν έχεις όραμα δεν έχεις και λύσεις να προτείνεις. Ανακυκλώνεις και επαναλανσάρεις μεταχειρισμένες ιδέες.   ……….

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Σχόλιο  Μιρτζάνη Εμ. :  Λάθος  προσεγγίσεις στην επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης οδηγούν  σε  υψηλή οικονομική δαπάνη από την πλευρά των γονέων με πολύ μεγάλο ρίσκο για την επιστροφή των χρημάτων τους. Θύματα της ελπίδας να σπουδάσουν τα παιδιά τους, όταν τα ίδια δεν το επιθυμούν!  ………..

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Στο Μαθηματικό με 3125 μόρια- Πώς φτάσαμε εδώ;

Ποιοι πιστεύουν ότι είναι πολύ βαρετοί για να πέσουν θύματα ψηφιακού εγκλήματος;

Teenage girl studying

Η διαδικτυακή ασφάλεια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως ο πιο σημαντικός παράγοντας για τους millennials που θέλουν να βρουν τις «Digital Comfort Zones» στο σπίτι τους, παρά το γεγονός ότι πάνω από ένας στους τρεις (37%) πιστεύουν ότι είναι βαρετοί για να πέσουν θύματα ψηφιακού εγκλήματος, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας της Kaspersky.

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία παγκόσμια έκθεση της Kaspersky, «More Connected Than Ever Before: How We Build Our Digital Comfort Zones», διερευνά τον τρόπο με τον οποίο αλλάζουμε τις συνήθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε άνετοι με τον ρόλο της τεχνολογίας στη ζωή μας. Παρόλο που οι millennials σκοπεύουν να ενισχύσουν την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο, οι ενέργειές τους λένε μια διαφορετική ιστορία.

Με πολλούς millennials να πιστεύουν ότι είναι πολύ βαρετοί για τους ψηφιακούς εγκληματίες, το 36% δηλώνει ότι θα έπρεπε ωστόσο να κάνει περισσότερα για να ενισχύσει την ψηφιακή του ασφάλεια, αλλά καταλήγει να είναι στον πάτο της λίστας με τις υποχρεώσεις του.   ………….

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Ποιοι πιστεύουν ότι είναι πολύ βαρετοί για να πέσουν θύματα ψηφιακού εγκλήματος;

Πρωτιά για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην έρευνα στην Επιστήμη των Υπολογιστών

INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πρώτο ανάμεσα σε όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια κατατάσσεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την απήχηση του ερευνητικού έργου των μελών του στην Επιστήμη των Υπολογιστών (Computer Science) στην παγκόσμια κατάταξη που ανακοίνωσε η ακαδημαϊκή διαδικτυακή πλατφόρμα Guide2Research στις 25 Αυγούστου 2020.

Στην παγκόσμια κατάταξη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο βρίσκεται στη θέση 189 της λίστας με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Η συγκεκριμένη κατάταξη στηρίζεται σε αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια ποιότητας που αφορούν την απήχηση των ερευνητικών δημοσιεύσεων (h-index) στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής, μετά από εξέταση του προφίλ περισσοτέρων από 6.000 ερευνητών, που έχουν καταγραφεί στο Google Scholar και στη βάση δεδομένων DBLP.   …………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο) 

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Πρωτιά για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην έρευνα στην Επιστήμη των Υπολογιστών

Οι επιθέσεις DDOS τριπλασιάστηκαν το β τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με πέρυσι

Σχετική έκθεση της Kaspersky αποκάλυψε ότι ο αριθμός των επιθέσεων της μορφής DDoS το δεύτερο τρίμηνο του 2020 τριπλασιάστηκε σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Ο αριθμός είναι σχεδόν ίδιος με τον αριθμό των επιθέσεων DDoS το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Οι ειδικοί της Kaspersky πιστεύουν η αύξηση της κακόβουλης δραστηριότητας μπορεί να αποδοθεί στον αντίκτυπο του COVID-19, καθώς τόσο οι ψηφιακοί εγκληματίες όσο και οι στόχοι τους έπρεπε να επανεξετάσουν τα καλοκαιρινά τους σχέδια.

Η πανδημία και οι επακόλουθοι κανονισμοί κοινωνικής αποστασιοποίησης έχουν αλλάξει σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων. Συγκεκριμένα, πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται ασφαλείς να ταξιδέψουν ή απλώς δεν μπορούν να το κάνουν. Έτσι, πολλοί είτε περνούν τις μέρες τους σε κατάσταση “staycation” είτε έχουν ακυρώσει τις προγραμματισμένες διακοπές τους. Και αυτή η αλλαγή στα σχέδια διακοπών είχε απρόσμενες συνέπειες – συμπεριλαμβανομένου ενός αυξημένου αριθμού επιθέσεων DDoS.   ………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ | Comments Off on Οι επιθέσεις DDOS τριπλασιάστηκαν το β τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με πέρυσι

Η Apple ενέκρινε κατά λάθος τη λειτουργία ενός malware για τα Mac

Μπορεί η Apple να εφαρμόζει μία αυστηρή πολιτική ασφαλείας για το λογισμικό της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν και λάθη.

Η διαδικασία έγκρισης μίας εφαρμογής για χρήση σε έναν Mac είναι αυστηρή, αλλά ένα ήδη γνωστό malware κατάφερε να περάσει από τη διαδικασία αυτή απαρατήρητο και να εμφανιστεί σε ορισμένους από τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές της Apple. Το συγκεκριμένο malware ήταν καμουφλαρισμένο ως ένα πρόγραμμα εγκατάστασης του Adobe Flash, με αποτέλεσμα να ξεγελάσει αρκετούς κατόχους υπολογιστών Mac.

To γνωστό adware Shlayer κατάφερε να παρακάμψει όλες τις διαδικασίες ελέγχου της Apple και να βρει τη θέση του στο λογισμικό των Mac. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Wired, αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται εφικτό κάτι τέτοιο και δεν είναι λίγες οι φωνές που εκφράζουν μία ανησυχία για το ενδεχόμενο να αυξηθούν αντίστοιχα περιστατικά που να υπονομεύουν την παροιμιώδη ασφάλεια ενός Mac.   ………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ | Comments Off on Η Apple ενέκρινε κατά λάθος τη λειτουργία ενός malware για τα Mac

Η ιησουίτικη ηθική της φιλοζωίας

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Η ιησουίτικη ηθική της φιλοζωίας

Τεράστια ανατροπή – Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θέτει υπό αμφισβήτηση το Privacy Shield

Σε μια σημαντική απόφαση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η συμφωνία Privacy Shield δεν προστατεύει πλήρως τα προσωπικά δεδομένα

Τεράστια ανατροπή – Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θέτει υπό αμφισβήτηση το Privacy Shield

Μία από τις μεγάλες διαιρετικές γραμμές ανάμεσα στις δύο όχθες του Ατλαντικού είναι αυτή που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην ψηφιακή εποχή. Αυτό καθίσταται ακόμη πιο επιτακτικό, εάν δούμε τον τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων που είναι αυτή τη στιγμή διαχειρίζονται οι κολοσσοί των νέων τεχνολογιών.

Ως προς αυτό το ζήτημα η Ευρώπη τείνει πολύ περισσότερο προς την προστασία αυτών των δεδομένων, όπως αποτυπώθηκε άλλωστε και στον Κανονισμό GDPR με τον οποίο πρέπει να συμμορφώνονται όλοι οι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί. Από την άλλη μεριά, η αμερικανική νομοθεσία τείνει να προσφέρει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια σε κρατικές υπηρεσίες να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα και να μπορούν να τα επεξεργαστούν.

Το πρόβλημα που προκύπτει αφορά το τι γίνεται με δεδομένα που αφορούν ανθρώπους που ζουν στην Ευρώπη, υπόκεινται στο ευρωπαϊκό δίκαιο και την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν τις ψηφιακές πλατφόρμες (π.χ. τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) εταιρειών που έχουν ως βάση λειτουργίας τις ΗΠΑ και άρα τα προσωπικά δεδομένα ευρωπαίων πολιτών θα μπορούν να είναι προσπελάσιμα από τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες χωρίς τις ασφαλιστικές δικλείδες του ευρωπαϊκού δικαίου.   ………….

πηγή :  in.gr  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΝΟΜΙΚΑ | Comments Off on Τεράστια ανατροπή – Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θέτει υπό αμφισβήτηση το Privacy Shield

Βρετανία – NCSC: Χάκερ με ρωσική υποστήριξη προσπαθούν να κλέψουν στοιχεία για το εμβόλιο κατά του Covid-19

Απορρίπτει τις κατηγορίες η Μόσχα

Moment Editorial/Getty Images/Bill Hinton

Το αρμόδιο Εθνικό Κέντρο για την Κυβερνοσφάλεια στη Βρετανία (NCSC) ανακοίνωσε χθες πως χάκερ που έχουν την υποστήριξη του ρωσικού κράτους προσπαθούν να κλέψουν το εμβόλιο κατά του COVID-19, αλλά και στοιχεία της έρευνας για μια θεραπεία από ακαδημαϊκούς φορείς και φαρμακευτικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μία κοινή ανακοίνωση από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά απέδωσε τις κυβερνοεπιθέσεις στην ομάδα APT29 που είναι γνωστή και ως “Cozy Bear.”

Σύμφωνα με τις παραπάνω χώρες, η ομάδα αυτή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ενεργεί για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

«Καταδικάζουμε αυτές τις απαράδεκτες επιθέσεις κατά αυτών που κάνουν ουσιαστική δουλειά στη μάχη κατά της πανδημίας» δήλωσε ο επιχειρησιακός διευθυντής του NCSC Πολ Τσίσεστερ.   ………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Βρετανία – NCSC: Χάκερ με ρωσική υποστήριξη προσπαθούν να κλέψουν στοιχεία για το εμβόλιο κατά του Covid-19

Συμβουλές για ασφαλή πρόσβαση σε δωρεάν Wi-Fi στις διακοπές

Οι περισσότεροι αναζητούμε στις διακοπές μας συνήθως ένα δωρεάν Wi-Fi hotspot για να συνδεθούμε προκειμένου να αποφύγουμε τις χρεώσεις δεδομένων από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Οι περισσότεροι συνδέουμε όλες τις συσκευές όπως smartphone, tablet και laptop, σε δημόσια ανοιχτά Wi-Fi ώστε να έχουμε πρόσβαση στα e-mail μας, να σερφάρουμε στο Internet, ή να κάνουμε posts σε social media. Γνωρίζουμε όμως την ορθή και ασφαλή χρήση των δωρεάν σημείων πρόσβασης σε Wi-Fi; Η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού πρόσβασης στο Internet, devolo, μας συμβουλεύει:

Πώς να πετύχετε μια ασφαλή σύνδεση

Το πρώτο μεγάλο βήμα προς μια ασφαλή σύνδεση είναι η επιλογή του κατάλληλου δωρεάν Wi-Fi. Η σύνδεση πρέπει να γίνει χειροκίνητα και όχι αυτόματα. Ένα πολύ συχνό κόλπο ηλεκτρονικών «κακοποιών» είναι η δημιουργία μιας σύνδεσης δικτύου παρόμοιας με ένα ασφαλές δίκτυο. Αν δεν είστε προσεκτικοί μπορεί να πέσετε στην παγίδα και έτσι να μοιραστείτε μαζί τους τα προσωπικά σας δεδομένα.   ………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Συμβουλές για ασφαλή πρόσβαση σε δωρεάν Wi-Fi στις διακοπές

Κ. Χατζηδάκης: Πέντε μέτρα για σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων

Τα πέντε μέτρα στρατηγικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ).

Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος είναι να μειωθούν οι ποσότητες των απορριμμάτων που οδηγούνται σε ταφή στο 10% έως το 2030, «από το απογοητευτικό 80% στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα».

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες στρατηγικής του υπουργείου, οι οποίες έχουν ως εξής:

1. Απλοποίηση – ενίσχυση της περιβαλλοντική εισφοράς   ……..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Κ. Χατζηδάκης: Πέντε μέτρα για σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων

Κ. Χατζηδάκης: Οι πέντε άξονες του «πράσινου» νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση

INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση είναι ένα πράσινο νομοσχέδιο που προάγει έναν οικολογικό τρόπο μετακίνησης» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου ξεκίνησε τη Δευτέρα η συζήτηση του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός ανέλυσε τους πέντε βασικούς του άξονες, οι οποίοι είναι:

1. Παροχή κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών ΙΧ, δικύκλων και ποδηλάτων, που φτάνουν στο 15% της αξίας του αυτοκινήτου (με «οροφή» τα 5.500 ευρώ), το 20% της αξίας του δικύκλου και το 40% της αξίας του ποδηλάτου.

2. Παροχή κινήτρων για τη δημιουργία υποδομών φόρτισης, ώστε να καλυφθεί το δίκτυο των εθνικών οδών έως το τέλος του 2021. Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, οι εισαγωγείς ΙΧ έχουν δεσμευθεί για 1.200 σημεία φόρτισης έως το 2021, ενώ πρωτοβουλίες θα αναλάβουν και οι δήμοι για χωροθέτηση δημόσια προσβάσιμων φορτιστών. Σε ό,τι αφορά τα κτήρια, ο ίδιος τόνισε ότι προβλέπεται υποχρέωση τοποθέτησης για τα νέα, ενώ για τα παλαιά κτήρια προβλέπεται «μοντέλο» ανάλογο με αυτό που ακολουθείται για την εγκατάσταση λέβητα φυσικού αερίου στην πολυκατοικία, που δεν απαιτεί συναίνεση όλων των ιδιοκτητών.

3.   ………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Κ. Χατζηδάκης: Οι πέντε άξονες του «πράσινου» νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση

Ernst & Young: Προορισμός για μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις γίνεται η Ελλάδα

Ιδιαίτερη σημασία για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη βιομηχανία παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένο. «Ως προς το είδος των προγραμματιζόμενων επενδύσεων, εντυπωσιάζει θετικά η αυξημένη συμμετοχή της βιομηχανίας (26% από 9% πέρσι)» αναφέρει συγκεκριμένα η έρευνα του διεθνούς ελεγκτικού οργανισμού.  …….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Ernst & Young: Προορισμός για μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις γίνεται η Ελλάδα

Δύο αστυνομικοί μέλη πενταμελούς συμμορίας που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες

SHUTTERSTOCK

Πίστευαν ότι είχαν «στήσει την τέλεια απάτη». Πέντε κακοποιοί, ανάμεσα τους και δύο εν ενεργειαα στυνομική από τη Λαμία και τη Θεσσαλονίκη, είχαν συστήσει κύκλωμα που αγόραζε μέσα από τη «μαύρη αγορά» (γνωστό και ως «μαύρο ίντερνερ») κλεμμένους κωδικούς και ΙΒΑΝ τραπεζικών λογαριασμών ιδιωτών και στη συνέχεια προχωρούσαν σε υπέρογκες ηλεκτρονικές αγορές ή πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ για τους ίδιους, είτε «πελάτες» απότ ους οποίους εισέπραταν «προμήθεια» για τη «διευκόλυνση» πους τους έκαναν !

Οι επωφελούμενοι από την διαδικτυακή απάτη υπολογίζεται ότι ήταν περισσότεροι από 100, ενώ τα κέρδη της εγκληματικής ομάδας υπολογίζονται σε τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε στις αρχές του 2019 κατόπιν εγκλήσεων που υπέβαλαν ιδιώτες-θύματα αλλά και ένα τραπεζικό ίδρυμα.  ……..

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Δύο αστυνομικοί μέλη πενταμελούς συμμορίας που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες

Σχόλια και συμβουλές αναφορικά με την πρόσφατη απάτη με Bitcoin στο Twitter

FILE PHOTO: Bitcoin.com buttons are seen displayed on the floor of the Consensus 2018 blockchain technology conference in New York City, New York, U.S., May 16, 2018. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky, τουλάχιστον 367 χρήστες μετέφεραν περίπου 120.000 δολάρια συνολικά στους επιτιθέμενους κατά τη διάρκεια των δύο ωρών της επίθεσης.

«To χακάρισμα σε δημοφιλείς λογαριασμούς για τη δημοσίευση μηνυμάτων – απάτη δεν είναι μια νέα πρακτική, όπως ούτε ο διπλασιασμός των δωρεών – απάτη. Αυτό που είναι περίεργο σε αυτήν την περίπτωση είναι το μέγεθος της επίθεσης και το γεγονός ότι ο επιτιθέμενος είχε τον έλεγχο εγκεκριμένων λογαριασμών – τα mails τους έχουν αλλάξει, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να μην είναι σε θέση να ανακτήσουν την πρόσβαση αρκετά γρήγορα. Αυτή η απάτη ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική – το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα θύματα ισούται με πάνω από 120.000 αμερικάνικα δολάρια, και αυτό το ποσό αναφέρεται μόνο σε μία ημέρα. Θεωρώ πως προκύπτουν δύο σημαντικά συμπεράσματα από αυτό το περιστατικό. Πρώτον, οι χρήστες πρέπει να παραμένουν προσεκτικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τις απάτες. Δεύτερον, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα online περιουσιακά μας στοιχεία- οτιδήποτε κρίσιμο πρέπει να έχει, τουλάχιστον, έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων», σχολίασε ο Dmitry Galov, ερευνητής ασφάλειας στην Kaspersky.   ……….

πηγή :  Ναυτεμπορική (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Σχόλια και συμβουλές αναφορικά με την πρόσφατη απάτη με Bitcoin στο Twitter

Ερευνα ΣΕΒ: Μεγάλες οι μισθολογικές διαφορές ανά κλάδο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΒ το μέσο ωρομίσθιο στην οικονομία (2017) διαμορφώνεται σε 11,2 ευρώ ενώ στη βιομηχανία είναι 11,8 ευρώ, στο εμπόριο 8,8 ευρώ, στις επαγγελματικές υπηρεσίες 8,1 ευρώ, στον τουρισμό 6,8 ευρώ, στις κατασκευές 5,7 ευρώ και στη γεωργία – κτηνοτροφία 4 ευρώ.   ………….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Ερευνα ΣΕΒ: Μεγάλες οι μισθολογικές διαφορές ανά κλάδο

ΚΕΦίΜ: Ποιες είναι οι αιτίες της αποβιομηχάνισης της Ελλάδας

ΚΕΦίΜ: Ποιες είναι οι αιτίες της αποβιομηχάνισης της ΕλλάδαςΚΕΦίΜ:Το επίπεδο των μισθών δεν αποτελεί αντικίνητρο ανάπτυξης στον κλάδο μεταποίησης

Η αποσύνδεση των μισθών από την παραγωγικότητα – καθώς οι πρώτοι αυξάνονταν με σημαντικά μεγαλύτερο ρυθμό από τη δεύτερη – και η αύξηση του κρατικού παρεμβατισμού είναι οι βασικές αιτίες της αποβιομηχάνισης της Ελλάδας, ιδίως κατά την περίοδο 1980-2000 σύμφωνα με τη νέα μελέτη του ΚΕΦίΜ «Μισθολογικό κόστος και παραγωγικότητα στη μεταποίηση: Η διαχρονική τους σχέση και η κατάσταση σήμερα».

Σύμφωνα με τη μελέτη, το επίπεδο των μισθών σήμερα δεν αποτελεί αντικίνητρο ανάπτυξης στον κλάδο της μεταποίησης.
Η μελέτη συγκρίνει ακόμα την εξέλιξη των μισθών και της παραγωγικότητας σε άλλες επτά Ευρωπαϊκές χώρες αναδεικνύοντας ότι τα μεγέθη αυτά έχουν τη μικρότερη σύνδεση μεταξύ τους διαχρονικά στην Ελλάδα.

Τα κύρια ευρήματα της μελέτης  …………

πηγή :  bankingnews.gr  (άρθρο)  (ΚΕΦίΜ)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on ΚΕΦίΜ: Ποιες είναι οι αιτίες της αποβιομηχάνισης της Ελλάδας

Σωτ. Τσιόδρας: Δεν φοβάμαι τον θάνατο από τον κορωνοϊό αλλά τον πνευματικό θάνατο

Μιλώντας στο περιοδικό της Aegean, Blue Magazine, ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, αναφέρει:

«Από την πρώτη στιγμή που βγήκα στην κάμερα, το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι πρέπει να πω την αλήθεια απέναντι στον κόσμο (όπως ήταν γνωστή εκείνη τη στιγμή) και ότι είμαι μέρος του όλου. Όλο αυτό ήταν τεράστιο βάρος και μεγάλη ευθύνη. Κοινωνική ευθύνη, όχι ατομική, γιατί πάντα σκέφτεσαι μήπως πεις κάτι που δεν ερμηνευτεί σωστά ή που θα παρεξηγηθεί».

Μέσα από την καρδιά μου   ……….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Σωτ. Τσιόδρας: Δεν φοβάμαι τον θάνατο από τον κορωνοϊό αλλά τον πνευματικό θάνατο