Αγνοια κινδύνου στις διαδικτυακές πληρωμές

Χωρίς προστασία γίνονται οι περισσότερες – Σχεδόν ένας στους τρεις χρήστες δεν ακολουθεί τους βασικούς κανόνες ασφαλείας

Βενιού Ειρήνη

Αγνοια κινδύνου στις διαδικτυακές πληρωμές

Μεγάλο μέρος χρηστών του Internet θεωρεί περιττή τη λήψη μέτρων όταν βρίσκεται σε ιστοσελίδες μεγάλων και γνωστών εταιρειών, καθώς θεωρεί ότι προσφέρουν επαρκή προστασία

Από τη «φουρτούνα» της σύγχρονης ψηφιοποίησης, όπως όλα δείχνουν, δεν γλιτώνει κανείς. Ούτε καν βασικές έννοιες οι οποίες πλέον ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί ανάμεσα στην πραγματική και την ηλεκτρονική τους υπόσταση. Λίγο η τάση της σύγχρονης εποχής, λίγο τα capital controlls, στον ψηφιακό κόσμο έχουν περάσει για τα καλά και οι πληρωμές.

Παρά το γεγονός όμως ότι η δυνατότητα αυτή είναι σε θέση να μας λύνει τα χέρια και να απελευθερώνει τον πολύτιμο χρόνο μας, μπορεί να μας παγιδεύσει σε ανεπιθύμητες καταστάσεις, σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων που «πλέουν» στον ωκεανό της πληροφορίας με πολλούς κακοπροαίρετους «ψαράδες» έτοιμους να αλιεύσουν ό,τι μπορούν.

Προσοχή στις online πληρωμές

Σύμφωνα με νέα μελέτη της εταιρείας ασφαλείας Kaspersky Lab, πολλοί είναι οι χρήστες υπηρεσιών διαδικτυακών πληρωμών οι οποίοι δεν γνωρίζουν ή γνωρίζουν και δεν ακολουθούν βασικούς κανόνες ασφαλείας με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κάθε είδους απειλές.    ………………..

πηγή :  το Βήμα  (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply