Αλεξάνδρα Αθανασιάδη: «Οι ξεχωριστοί άνθρωποι μαθαίνουν από τη φύση και την ιστορία»

 ………   Η φθορά και ο θάνατος είναι η μόνη σταθερά στη ρευστότητα της ζωής.

Γιατί εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να τα δεχτούμε;

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόβλημα να αποδεχθούν τη φθορά, τα γηρατειά και τον θάνατο. Οι ξεχωριστοί άνθρωποι, οι φιλοσοφημένοι και ισορροπημένοι, οι ρεαλιστές και οι ευαίσθητοι, φθάνουν στο απόγειο της σοφίας, αποδεχόμενοι τη ζωή και παίρνοντας μαθήματα από τη φύση και την ιστορία.

Οι μεγάλοι καλλιτέχνες, οι μεγάλοι φιλόσοφοι, οι μεγάλοι πολιτικοί και άλλοι, ξεπερνούν τον θάνατο και παραμένουν ζωντανοί μέσα από τις παρακαταθήκες που αφήνουν πίσω τους.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ύβρις για τη φύση;

Η μεγαλύτερη ύβρις για τη φύση είναι η έλλειψη σεβασμού προς αυτήν. Η αλαζονεία των ανθρώπων που θεωρούν τις δικές τους προσωρινές ανάγκες σημαντικότερες από τη διαχρονική επιβίωση του πλανήτη.

Θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στην καταστροφή της ελληνικής φύσης και τη διάλυση της συνέχειας της παραδοσιακής ελληνικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής.

Αυτά που βλέπω ανά την επικράτεια με πληγώνουν αφάνταστα και με λυπούν βαθύτατα. Με αναγκάζουν να μην επισκέπτομαι πια μέρη που αγαπούσα, γιατί δεν αντέχω να τα βλέπω, όπως έχουν γίνει.

Αναλογιζόμενη τη σύγχρονη πραγματικότητά μας, προς τα πού πιστεύετε ότι βαδίζουμε;

Με τρομοκρατούν τα φαινόμενα βίας, ρατσισμού και οργανωμένης τρομοκρατίας. Είμαι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται.

Δεν μπορώ και δεν θέλω να πιστέψω ότι οι Έλληνες θα παρασυρθούμε σε διαδρομές μίσους. Με συγκινεί ιδιαίτερα το κύμα αλληλεγγύης, που αισθάνομαι ότι αναπτύσσεται.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα ενισχυθεί και ότι η κοινωνία και το ελληνικό φιλότιμο θα αγκαλιάσει όλους αυτούς που περνούν δύσκολα. Εύχομαι να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές ελληνικές αρχές της οικογένειας, της γειτονιάς και της ανθρωπιάς. ……….

απόσπασμα από την συνέντευξη του ΓΙΩΡΓΟΥ Σ. ΚΟΥΛΟΥΒΑΡΗ

ΠΗΓΗ :  click@Life  κλικ εδώ για το άρθρο

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply