Από τα δεσμά της τρόικας στο νέο μοντέλο Στουρνάρα

Βιάζεται να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα και επιζητεί μήνυμα αναγνώρισης της προσπάθειας της χώρας από Βρυξέλλες και Βερολίνο

Καρακούσης Αντώνης

………………

Το νέο σχέδιο και οι άξονες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αρχές Μαρτίου ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό σχέδιο νέου αναπτυξιακού προτύπου με ορίζοντα δεκαετίας.

Το σχέδιο στηρίζεται σε μελέτες που είχε επιμεληθεί ο κ. Στουρνάρας κατά τη θητεία του στο Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, συνδυασμένες με άλλες διεθνών συμβουλευτικών εταιρειών.

Θα πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο επαναπροσανατολισμού της ελληνικής οικονομίας με κύριο χαρακτηριστικό την εξωστρέφεια και τη διαμόρφωση συνθηκών για την υποδοχή ξένων επενδύσεων.

Οπως συνηθίζει να λέει ο υπουργός Οικονομικών, «το παλαιό μοντέλο της κρατικοδίαιτης εσωστρεφούς οικονομίας κατέρρευσε και πρέπει να υποκατασταθεί από ένα καινούργιο εξωστρεφές που θα στηρίζεται στις εξαγωγές και στις ιδιωτικές επενδύσεις».

Ο κ. Στουρνάρας θεωρεί ότι το νέο ελληνικό οικονομικό μοντέλο πρέπει να στηριχθεί τόσο σε παραδοσιακούς τομείς, όπου η ελληνική παραγωγή διατηρεί συγκριτικά πλεονεκτήματα, όσο και σε τομείς τεχνολογικής αιχμής.

………………….

πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ   (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply