Από την τεχνολογία περνά για τους Έλληνες η βελτίωση της οικονομίας και της ζωής τους

ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει να ξεπερασθεί η οικονομική κρίση, αλλά και να βελτιώσει την υγεία, την παιδεία και την καθημερινότητα. Αυτό πιστεύει η συντριπτική πλειονότητα των 1.040 «ψηφιακά εγγράμματων» πολιτών που πήραν μέρος σε έρευνα του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απαντώντας τον Δεκέμβριο του 2013 στο online ερωτηματολόγιο που είχαν ετοιμάσει γι’ αυτό τον σκοπό οι επιστήμονες του εργαστηρίου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ericsson, ενώ τα αποτελέσματά της παρουσιάσθηκαν σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ELTRUN, επικεντρώθηκε σε πολίτες «εξοικειωμένους με την ψηφιακή εποχή», δηλαδή σε ανθρώπους που αξιοποιούν για παράδειγμα το ίντερνετ ή έχουν smartphone, θέλοντας να καταγράψει τις προσδοκίες ανθρώπων που έχουν ήδη εντάξει την τεχνολογία στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του εργαστηρίου, οι πολίτες αυτοί αντιπροσωπεύουν πληθυσμιακά περίπου το 55% της ελληνικής κοινωνίας, ενώ αποτελούν το δυναμικότερο κομμάτι της. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται κυρίως για επιχειρηματίες και ανθρώπους που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το 66,5% έχει ηλικία μεταξύ 25-44 ετών και το 79% είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή και κάτοχοι μεταπτυχιακού.  ………………………….

πηγή : η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply