Γερμανία: Εξηλεκτρισμός αυτοκινητοδρόμων για τη μείωση ρύπων των φορτηγών

siemens.com

Η πρωτοβουλία της Siemens, με ονομασία eHighway, μπορεί έως και να διπλασιάσει την ενεργειακή απόδοση των μεγάλων φορτηγών, σε σύγκριση με τη χρήση πετρελαίου.

Το γερμανικό κρατίδιο της Έσσης και η εταιρεία Siemens συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μία ηλεκτρική οδό μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων εντός του εθνικού αυτοκινητόδρομου. Τα υβριδικά φορτηγά θα μπορούν να συνδεθούν με τα καλώδια φόρτισης όπως τα τρόλεϊ, ώστε να τροφοδοτούνται αποκλειστικά με ηλεκτρικό ρεύμα, και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στη χρήση πετρελαίου ντίζελ, και στην οδήγηση στον κανονικό αυτοκινητόδρομο, χωρίς να χάνουν χρόνο.

Η πρωτοβουλία της Siemens, με ονομασία eHighway, μπορεί έως και να διπλασιάσει την ενεργειακή απόδοση των μεγάλων φορτηγών, σε σύγκριση με τη χρήση πετρελαίου. Ο βελτιστοποιημένος σχεδιασμός των ηλεκτρικών αυτοκινητοδρόμων θα καθιστά δυνατή τη μετατροπή οποιουδήποτε φορτηγού ώστε να μπορεί να τους χρησιμοποιήσει, ενώ η κατασκευή πάνω σε υφιστάμενο δρόμο, σημαίνει ότι θα αξιοποιηθεί εύκολα η υπάρχουσα υποδομή.  ……..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply