Γερμανία: Ιντερνετικές παρακολουθήσεις με λογισμικό της NSA

Το Spiegel αποκαλύπτει ντοκουμέντα για τη στενή συνεργασία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Του Κώστα Δεληγιάννη

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Prism, και αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση της ιντερνετικής δραστηριότητας ακόμη και Ευρωπαίων πολιτών, η γερμανική κυβέρνηση όχι μόνο δήλωσε άγνοια για το πρόγραμμα, αλλά και καταδίκασε έντονα τις ενέργειες της NSA.

Τώρα, όμως, τα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το περιοδικό Spiegel έρχονται να θέσουν σε αμφιβολία αυτές τις δηλώσεις, αφού δείχνουν πως οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονταν στενά με την NSA, χρησιμοποιώντας μάλιστα και εκείνες το XKeyscore, ένα πρόγραμμα κυβερνοκατασκοπίας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Στοιχεία για το λογισμικό XKeyscore είχαν δημοσιευτεί στις αρχές Ιουνίου στην εφημερίδα O Globo της Βραζιλίας. Σύμφωνα με αυτά, το software μπορεί να καταγράφει ιντερνετικά μεταδεδομένα, όπως τις διευθύνσεις IP, τα e-mail, τους όρους που πληκτρολογούνται στις μηχανές αναζήτησης, ακόμη και τις τοποθεσίες που ψάχνουν οι χρήστες στις υπηρεσίες χαρτών.   ……………………..

ΠΗΓΗ : Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  κλικ εδώ για το άρθρο

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply