Επίθεση χάκερς στην Talk Talk

REUTERS
Τα ελλιπή μέτρα ηλεκτρονικής ασφάλειας του παρόχου ευρυζωνικών υπηρεσιών Talk Talk στη Βρετανία, ευνόησαν τα σχέδια των χάκερς.

Τα ελλιπή μέτρα ηλεκτρονικής ασφάλειας του παρόχου ευρυζωνικών υπηρεσιών Talk Talk στη Βρετανία, ευνόησαν τα σχέδια των χάκερς.

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε ισλαμιστές αποδίδει πρώην επιθεωρητής της διεύθυνσης καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Σκότλαντ Γιαρντ την ηλεκτρονική επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας του παρόχου ευρυζωνικών υπηρεσιών Talk Talk στη Βρετανία.

Ο Μπράιαν Κάλι, που ύστερα από τη θητεία του στη Σκότλαντ Γιαρντ, εργάζεται σήμερα ως σύμβουλος διαδικτυακής ασφάλειας, λέει ότι η διείσδυση στην ιστοσελίδα της Talk Talk, «μοιάζει να σχετίζεται με την ισλαμική κυβερνο-τρομοκρατία».

Η επίθεση κατέστησε εκατομμύρια πελάτες της βρετανικής εταιρείας ευάλωτους, καθώς οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε κρίσιμα προσωπικά τους δεδομένα, όπως κωδικοί πρόσβασης σε λογαριασμούς ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών και πιστωτικών καρτών. «Πριν από λίγες ώρες, ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο έριξε φως στους δράστες. Στην ιδιότυπη ανάληψη ευθύνης, οι χάκερς υποστηρίζουν ότι προέρχονται από τη “σοβιετική Ρωσία” και ανήκουν σε ισλαμικό κυβερνοδίκτυο. Για να επιβεβαιώσουν την ακρίβεια των ισχυρισμών τους, δημοσίευσαν απόρρητες πληροφορίες κάποιων πελατών της Talk Talk» είπε ο κ. Κάλι μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.   ……………

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply