Εύκολη η παρακολούθηση μέσω των κινητών

Νέα συστήματα παρακολούθησης και υποκλοπής έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αποδεικνύοντας ότι οι τηλεπικοινωνίες κάθε άλλο παρά ασφαλείς είναι.Νέα συστήματα παρακολούθησης και υποκλοπής έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αποδεικνύοντας ότι οι τηλεπικοινωνίες κάθε άλλο παρά ασφαλείς είναι.

Οι κατασκευαστές συστημάτων παρακολούθησης έχουν μια εξαιρετικά δελεαστική πρόταση για τις κυβερνήσεις, αλλά και για κάθε άλλον ενδιαφερόμενο: τη δυνατότητα παρακολούθησης των κινήσεων οποιουδήποτε έχει πάνω του ένα κινητό τηλέφωνο. Και αυτό μπορεί να γίνει είτε ο στόχος της παρακολούθησης βρίσκεται στο διπλανό σπίτι είτε σε μια άλλη ήπειρο.

Το παράδοξο είναι ότι η τεχνολογία που απαιτείται για ένα τέτοιο «κατόρθωμα» βασίζεται σε ένα στοιχείο που διαθέτουν όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Οτι, δηλαδή, οφείλουν να διατηρούν αρχεία όλων των κινήσεων του κατόχου κάποιου κινητού προκειμένου να μπορεί να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις ή για να χρησιμοποιήσει άλλες υπηρεσίες. Αυτά ακριβώς τα λεπτομερέστατα αρχεία αποκτούν τα «συστήματα παρακολούθησης» και μπορούν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις οποιουδήποτε, για περιόδους ημερών, εβδομάδων ή ακόμα και ετών. Η εφιαλτική πραγματικότητα αποκαλύπτεται μέσα από το υλικό προώθησης τέτοιων τεχνολογιών συγκεκριμένης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα.   ……………….

πηγή : η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply