Ημερίδα: Ιδιωτική πρωτοβουλία και καινοτομία για την ανάπτυξη της Ελλάδας

Η σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της καινοτομίας στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας μετά από πέντε χρόνια ύφεσης βρέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίου με θέμα «Προάγοντας την Οικονομική Ανάκαμψη της Ελλάδας δίχως Αποκλεισμούς: Προώθηση της Καινοτομίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Καταπολέμηση της Νεανικής Ανεργίας» που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και το Παρατηρητήριο για την Κρίση του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Για να συμβάλει στην ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα, η ΕΤΕπ το 2013 ενίσχυσε περαιτέρω τη στήριξή της προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και προς ζωτικής σημασίας υποδομές, υπογράφοντας νέες χρηματοδοτικές συμβάσεις συνολικού ύψους 1,47 δισ. ευρώ, επεσήμανε η Οικονομικής Σύμβουλοςστο Ινστιτούτο της ΕΤΕπ, Λουξεμβούργο, Luisa Ferreira.

Σύμφωνα με την κα Ferreira, κατά τη διάρκεια του έτους 2013, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο χορήγησαν 22 δισ. ευρώ σε όλη την Ευρώπη, με στόχο τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων αλλά και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεων, οι οποίες απασχολούν 2,8 εκατομμύρια εργαζομένους.

Αυτή είναι άλλωστε και η προτεραιότητά της ΕΤΕπ στα πλαίσια του μεγάλου επενδυτικού προγράμματός της με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την κατασκευή σιδηρόδρομων, φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, πανεπιστημιακών κτηρίων, κ.ο.κ. Αυτό λοιπόν είναι το πνεύμα που διαπνέει το συνέδριο, κατέληξε η κα Ferreira.

………………..

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply