Η Ελλάδα που πρωτοπορεί

ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Αλέξανδρος Τσουκαλής, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Micrel. Ο Αλέξανδρος Τσουκαλής, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Micrel.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ζαβός

Τι κοινό έχει ο μοναδικός στον κόσμο φορητός ανιχνευτής για υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε τρόφιμα με την πρώτη εφαρμογή που «παντρεύει» το mobile internet με τη χορήγηση φαρμάκων; Οτι αυτές οι εφαρμογές αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα και όχι μόνο δεν έμειναν στα χαρτιά, αλλά εξελίχθηκαν σε πετυχημένα προϊόντα. Ετσι, ο φορητός ανιχνευτής έγινε η αιτία να δημιουργηθεί η εταιρεία ΕΜΒΙΟ diagnostics, ενώ η «δικτυωμένη» αντλία φαρμάκων της Micrel είναι σήμερα πρώτη σε παραγγελίες στη Γαλλία.

Οι βιοϊατρικές καινοτομίες με ελληνική «υπογραφή» δεν περιορίζονται, βέβαια, σε πρωτοποριακές συσκευές: η ProtAtonce κερδίζει ολοένα περισσότερες συνεργασίες με ξένες φαρμακοβιομηχανίες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δοκιμάσουν υποψήφια φάρμακα σε μικρό χρόνο. Από την άλλη, η BioHexagon αναλαμβάνει να κάνει το πρώτο «κρας τεστ» για εμφυτεύματα νέας γενιάς, τα οποία επινοούν Ελληνες γιατροί.   ……….

πηγή : η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply