Η ελληνική ερευνητική κοινότητα στο Mobile World Congress

Η ελληνική ερευνητική κοινότητα στο Mobile World CongressΒαρκελώνη, Ισπανία

Ελληνικά ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Mobile World Congress, που ρίχνει «αυλαία» την Πέμπτη στην Βαρκελώνη.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων αλλά και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, λαμβάνουν μέρος στην ελληνική αποστολή, με στόχο να αναδείξουν την αξία της ελληνικής έρευνας και τεχνογνωσίας.

«Διυλίζοντας» το εισερχόμενο ρεύμα στα social media

Παρουσία στο ελληνικό περίπτερο έχει φέτος το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που εποπτεύεται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Το ΕΚΕΤΑ αποτελεί τον συντονιστή του προγράμματος Social Sensor, που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα FP7 και αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Yahoo Ισπανίας, την IBM, την Deutsche Welle, διάφορα δημοφιλή πανεπιστήμια της Ευρώπης και το Athens Technology Center (ATC), το οποίο επίσης μετέχει στην ελληνική αποστολή.

Το Social Sensor αποτελεί ουσιαστικά μια πλατφόρμα μέσω της οποίας συγκεντρώνεται και «διυλίζεται» ο όγκος της πληροφορίας από τα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, με στόχο, μεταξύ άλλων, να γίνει sentiment analysis (ανάλυση συναισθήματος), να αποκαλυφθούν οι τάσεις και να αναδειχθούν όσοι επηρεάζουν την διαμόρφωση της γενικής γνώμης επί ενός θέματος (influencers).   …………….

πηγή :  in.gr   (άρθρο)

This entry was posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply