Κρήτη: Η καλύτερη περιφέρεια σε έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία

«Τα πρώτα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, θα δοθούν στους νέους ερευνητές, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τους δώσουμε τα εφόδια για να παραμείνουν στη χώρα μας και να αναπτύξουν εδώ τις ερευνητικές τους δραστηριότητες», τόνισε σήμερα από το Ηράκλειο ο γγ Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος.

Ο κ. Βασιλάκος συμμετείχε σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, τους οποίους ενημέρωσε για τη «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης» στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Παράλληλα ο γγ χαρακτήρισε την Περιφέρεια Κρήτης ως την καλύτερη Περιφέρεια στη χώρα στους τομείς της έρευνας της τεχνολογίας και της καινοτομίας. «Στην Κρήτη», ανέφερε, «έχει γίνει ένας εξαιρετικός συνδυασμός για έρευνα και καινοτομία για την νέα Προγραμματική Περίοδο», προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια έχει συμβάλει σημαντικά σε αυτόν τον εξαίρετο σχεδιασμό που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα που θα διατεθούν για έρευνα και καινοτομία, θα πιάσουν τόπο, θα δώσουν μετρήσιμα αποτελέσματα και προφανώς θα έχουν αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία και στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο κ. Βασιλάκος δήλωσε ότι για τη νέα Προγραμματική Περίοδο οι τομείς της έρευνας-τεχνολογίας-καινοτομίας θα πάρουν αρκετά πάνω από ένα δισ. ευρώ.     ……………………

ΠΗΓΗ :  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  (ΑΜΠΕ)    (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply