Μεγάλη άνοδος των τραπεζικών συναλλαγών μέσω mobile και internet banking

ΑΛΕΚΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΗΣ

«Η εποχή που ένας υπολογίσιμος όγκος τραπεζικών συναλλαγών θα γίνεται από παντού, εκτός από το τραπεζικό κατάστημα, έχει ξεκινήσει. Εχει ακουστεί πολλές φορές στο παρελθόν ως προοπτική ότι θα συμβεί, αλλά αυτή τη φορά δεν είναι ευχολόγια είναι πραγματικότητα», επισημαίνει στην «Κ» διευθυντικό στέλεχος συστημικής τράπεζας.

Τα στοιχεία για την εξέλιξη στη χρήση του mobile και του internet banking, τον επιβεβαιώνουν και δείχνουν τις τάσεις όχι πλέον για τα επόμενα έτη, αλλά για τους αμέσως επόμενους μήνες, που αναμένεται σταδιακά να αλλάξουν τον τρόπο συναλλαγών που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2012 υπήρχαν 1.597.000 εγγεγραμμένοι χρήστες στο mobile banking, τραπεζικοί πελάτες δηλαδή που μπορούσαν εάν το επιθυμούσαν να κάνουν συναλλαγές μέσω εφαρμογής mobile banking όπως αυτή έχει καθοριστεί από κάθε τράπεζα. Από αυτούς, μόλις οι 98.000 περίπου ήταν ενεργοποιημένοι πελάτες, δηλαδή χρησιμοποίησαν τελικά το mobile banking μια φορά σε ένα χρόνο. Ο αριθμός των ενεργών πελατών, που το χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μια φορά κάθε μήνα για ένα έτος υποχωρούσε στους 52.000. Η αξία των εγχρήματων συναλλαγών (μεταφορές μεταξύ λογαριασμών, διάφορες πληρωμές κ.λπ.) μέσω κινητού τηλεφώνου προσέγγιζε τα 80 εκατ. ευρώ.      ………………..

πηγή : η Καθημερινή (άρθρο)

This entry was posted in I T, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply