Οι χάκερ απειλούν με κραχ τις αγορές

Reuters, A.P.

Η επόμενη μεγάλη κρίση των χρηματαγορών θα ξεκινήσει από τον κυβερνοχώρο, με μια σειρά διαδοχικών επιθέσεων σε μεγάλους παίκτες του χρηματοπιστωτικού χώρου και μετά σειρά θα έχουν οι αγορές, εκτιμά ο επικεφαλής του IOSCO, Γκρεγκ Μέντκραφτ.Η επόμενη μεγάλη κρίση των χρηματαγορών θα ξεκινήσει από τον κυβερνοχώρο, με μια σειρά διαδοχικών επιθέσεων σε μεγάλους παίκτες του χρηματοπιστωτικού χώρου και μετά σειρά θα έχουν οι αγορές, εκτιμά ο επικεφαλής του IOSCO, Γκρεγκ Μέντκραφτ.

 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο IOSCO, ο μεγαλύτερoς θεσμικός φορέας ασφάλειας συναλλαγών στον κόσμο, προειδοποιώντας ότι η επόμενη κρίση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές θα προέλθει από επίθεση χάκερ, όπως αναφέρουν οι Financial Times. Υπό το πρίσμα αυτό, ο ΙΟSCO απευθύνει έκκληση στις Αρχές να λάβουν τα μέτρα τους εγκαίρως, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και συντονισμένα τέτοια κρούσματα. Κατά τον Γκρεγκ Μέντκραφτ, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του φορέα, η επόμενη κρίση θα ξεκινήσει από τον κυβερνοχώρο με μια σειρά διαδοχικών επιθέσεων σε μεγάλους παίκτες του χρηματοπιστωτικού χώρου και μετά σειρά θα έχουν οι αγορές. «Μέσα από τις συζητήσεις μας με επιχειρήσεις διαφορετικών κλάδων, είναι σαφές πως δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση στο φλέγον ζήτημα», υπογραμμίζει ο κ. Μέντκραφτ.

Μια πρόσφατη μεγάλη επίθεση από τον κυβερνοχώρο κατευθύνθηκε στον αμερικανικό κολοσσό λιανεμπορίου της Target, η οποία διατηρούσε δεδομένα πιστωτικών καρτών 40 εκατομμυρίων πελατών της.   ……………..

πηγή : η Καθημερινή   (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply