Οι 3 προϋποθέσεις για να εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα οι επενδυτές

Επιστροφή στην ανάπτυξη, εφαρμογή του μνημονίου και ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι οι τρεις προϋποθέσεις που έθεσαν οι επενδυτές προς τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν για την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να εμπιστευθούν εκ νέου την ελληνική οικονομία οι επενδυτές και να ενδιαφερθούν για μια νέα έκδοση ομολόγων, καθοριστικός παράγοντας είναι η ένταξη της χώρας στο QE.

Μάλιστα, ο κ. Μάικλ Ντανέτσι, της Duet Asset Management που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,5 δισ. δολ. στις αναδυόμενες αγορές, μιλώντας στο Bloomberg ανέφερε πως «αν η Ελλάδα περιληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η διάθεση θα αλλάξει αυτόματα». Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή «η αποτίμηση υπάρχει», αλλά έσπευσε να προσθέσει πως «ελάχιστοι πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να φέρει αποτελέσματα».

Παράγοντες με γνώση των συζητήσεων που έγιναν στο Λονδίνο ανέφεραν στην «Κ» ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για την ελληνική αγορά ομολόγων είναι χαμηλό αυτή την περίοδο και για να αναζωπυρωθεί πρέπει να συντρέξουν οι εξής προϋποθέσεις:   ……..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply