Π. Μπόφινγκερ: Έγιναν πολλά λάθη κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ελλάδα

REUTERS/TOBIAS SCHWARZ

Για «όχι ολοκληρωμένο success story» κάνει λόγο ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους πέντε «σοφούς», συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfnk (DLF), με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την εισαγωγή του ευρώ την Πρωτοχρονιά.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα σημειώνει ότι «κατά τη διάρκεια της κρίσης από το 2008 έγιναν πολλά λάθη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συνειδητοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση πόσο βαθιά ήταν η κρίση. Ένα άλλο λάθος ήταν η εφαρμογή πολιτικής λιτότητας στην Ευρωζώνη, η οποία δεν εφαρμόστηκε σε χώρες με άλλο νόμισμα, όπως στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και την Ιαπωνία. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν χώρες-μέλη που βρίσκονται σε δεινή θέση» αναφέρει.   …………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Σχόλιο  Μιρτζάνη Εμ. :  Καλή  είναι η αυτοκριτική, αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται με διορθωτικές πολιτικές των αρνητικών συνεπειών των λανθασμένων πολτικοοικονομικών επιλογών του παρελθόντος και όχι  προσπάθεια εκμετάλευσης της αρνητικής οικονομικής κατάστασης που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και με δική τους ευθύνη! Όχι βέβαια μόνο με δική τους ευθύνη! Εμείς  και οι πολιτικοί μας θα πρέπει να προσέχουμε πολύ περισσότερο !  Τα “όρνια μαζεύονται πάνω από τα πτώματα για να ολοκληρώσουν το έργο των υπολοίπων” !

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.