Στα 100 της χρόνια δεν σταματά να χορεύει και να εμπνέει

Αιωνόβια χορογράφος

Στα 100 της χρόνια δεν σταματά να χορεύει και να εμπνέει

Η Έιλεν Κρέιμερ γεννήθηκε το 1914. Δεν διαθέτει μόνο ευλύγιστο σώμα, αλλά και συγγραφική έμπνευση

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Είναι 100 χρονών, έχει χάσει την όρασή της από το ένα μάτι, αλλά θα τη ζήλευαν και 20χρονες στο χορό. Η αυστραλή Ειλήν Κρέιμερ, έχοντας στην πλάτη της έναν αιώνα ζωής, συνεχίζει να δημιουργεί χορογραφίες συγκεντρώνοντας τον θαυμασμό χιλιάδων χρηστών του Διαδικτύου.

Η Ειλήν Κρέιμερ είναι φαινόμενο. Και δεν είναι φαινόμενο μόνο επειδή έχει πατήσει τα 100, αλλά και γιατί βρίσκει τη δύναμη να ασχολείται με την τέχνη και να ψυχαγωγεί το κοινό με ενδιαφέρουσες χορογραφίες.

Μιλώντας για την εμπειρία της ως αιωνόβια , χαρακτηρίζει «μαγική» την ηλικία αυτή των 100 και αναφέρει στην εφημερίδα «The Sydney Morning Herald»: «Όλα συμβαίνουν στα 100 και όλα αλλάζουν τότε. Έκανα πέντε πάρτι στην Αυστραλία για να γιορτάσω τον έναν αιώνα ζωής».

Η σχέση της Ειλήν με το χορό μετρά 80, περίπου, χρόνια. Από την ηλικία των 22 ετών άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τον συγκεκριμένο τομέα, που όπως φάνηκε μετατράπηκε σε ένα μακροχρόνιο πάθος, σε μια σχέση ζωής.

Η Ειλήν γεννήθηκε το 1914. Δεν διαθέτει μόνο ευλύγιστο σώμα, και εκφραστικότητα στην κίνηση, αλλά και συγγραφική έμπνευση. Είναι μια αιωνόβια που αγαπά όλες τις μορφές τέχνης. Έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική, την ποίηση και το σχεδιασμό ρούχων.      ……….

πηγή  :  in.gr   (άρθρο)

This entry was posted in ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply