Στο Μαθηματικό με 3125 μόρια- Πώς φτάσαμε εδώ;

Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Του Στράτου Στρατηγάκη
Μαθηματικού – Ερευνητή

Πολύς θόρυβος έγινε για τις πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020. Πράγματι ο φοιτητής που μπήκε με 3.125 μόρια στο τμήμα Μαθηματικών Σάμου πολύ δύσκολα θα αποφοιτήσει. Πρέπει να ξεκινήσει τα Μαθηματικά από την αρχή. Από την Α Λυκείου. Μπορεί το παιδί, τώρα που όλη η Ελλάδα μιλάει γι’ αυτό, να το πιάσει από την αρχή και να τα καταφέρει να σπουδάσει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως φτάσαμε ως εδώ και τι μπορεί να γίνει.

Αρχικά πρέπει να αναρρωτηθούμε όχι απλά γιατί μπήκε στο Πανεπιστήμιο αυτό το παιδί και πολλά άλλα με χαμηλότερη βαθμολογία, αλλά γιατί αυτά τα παιδιά πήραν Απολυτήριο Λυκείου. Δυστυχώς όποιος μαθητής είναι παρών στην τάξη, χωρίς να είναι απαραίτητο να παρακολουθεί το μάθημα, παίρνει Απολυτήριο Λυκείου. Το Γενικό Λύκειο δεν είναι δηλαδή Γενικό Λύκειο, αλλά χώρος κοινωνικοποίησης κάποιων μαθητών. Αν υπήρχε κάποια στοιχειώδης απαίτηση γνώσεων για την απόκτηση του Απολυτηρίου δεν θα εισάγονταν αμαθείς στα Πανεπιστήμιά μας. Φυσικά δεν είναι λύση στο πρόβλημα η βάση του 10, που δεν είναι λύση, απλά είναι απαγόρευση. Είναι η λογική πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να μάθουν όχι απλά να κοπούν. Δοκιμάστηκε, απέτυχε, καταργήθηκε. Δυστυχώς, όμως, όταν δεν έχεις όραμα δεν έχεις και λύσεις να προτείνεις. Ανακυκλώνεις και επαναλανσάρεις μεταχειρισμένες ιδέες.   ……….

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Σχόλιο  Μιρτζάνη Εμ. :  Λάθος  προσεγγίσεις στην επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης οδηγούν  σε  υψηλή οικονομική δαπάνη από την πλευρά των γονέων με πολύ μεγάλο ρίσκο για την επιστροφή των χρημάτων τους. Θύματα της ελπίδας να σπουδάσουν τα παιδιά τους, όταν τα ίδια δεν το επιθυμούν!  ………..

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.