Σχόλια και συμβουλές αναφορικά με την πρόσφατη απάτη με Bitcoin στο Twitter

FILE PHOTO: Bitcoin.com buttons are seen displayed on the floor of the Consensus 2018 blockchain technology conference in New York City, New York, U.S., May 16, 2018. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky, τουλάχιστον 367 χρήστες μετέφεραν περίπου 120.000 δολάρια συνολικά στους επιτιθέμενους κατά τη διάρκεια των δύο ωρών της επίθεσης.

«To χακάρισμα σε δημοφιλείς λογαριασμούς για τη δημοσίευση μηνυμάτων – απάτη δεν είναι μια νέα πρακτική, όπως ούτε ο διπλασιασμός των δωρεών – απάτη. Αυτό που είναι περίεργο σε αυτήν την περίπτωση είναι το μέγεθος της επίθεσης και το γεγονός ότι ο επιτιθέμενος είχε τον έλεγχο εγκεκριμένων λογαριασμών – τα mails τους έχουν αλλάξει, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να μην είναι σε θέση να ανακτήσουν την πρόσβαση αρκετά γρήγορα. Αυτή η απάτη ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική – το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα θύματα ισούται με πάνω από 120.000 αμερικάνικα δολάρια, και αυτό το ποσό αναφέρεται μόνο σε μία ημέρα. Θεωρώ πως προκύπτουν δύο σημαντικά συμπεράσματα από αυτό το περιστατικό. Πρώτον, οι χρήστες πρέπει να παραμένουν προσεκτικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τις απάτες. Δεύτερον, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα online περιουσιακά μας στοιχεία- οτιδήποτε κρίσιμο πρέπει να έχει, τουλάχιστον, έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων», σχολίασε ο Dmitry Galov, ερευνητής ασφάλειας στην Kaspersky.   ……….

πηγή :  Ναυτεμπορική (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.