ΤΕΙ Αθήνας: Το 50% τελειώνει τις σπουδές του στα 5-6χρόνια

Πρώτη ερευνα για τους αιώνιους φοιτητές-Πτυχίο στα 4 έτη για έναν στους τέσσερις

Παπαματθαίου Μάρνυ

Το 25% των φοιτητών του ΤΕΙ Αθήνας τελειώνει τις σπουδές του στον προβλεπόμενο χρόνο, ενώ το 50% των φοιτητών του χρειάζεται 5 με 6 χρόνια για να πάρει πτυχίο. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε από την διοίκηση του Ιδρύματος προκειμένου να… μετρηθούν οι «αιώνιοι φοιτητές» του.

Έτσι μετά από έκκληση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Αθήνας, ο αναπληρωτής πρόεδρος του κ. Π. Λύτρας προχώρησε σε μια κίνηση που θα έπρεπε να έχουν κάνει όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας και για πρώτη φορά σε ελληνικό ΑΕΙ οργάνωσε επιστημονική δειγματοληπτική έρευνα μεταξύ των πτυχιούχων του.

Συγκεκριμένα η έρευνα, διεξήχθη το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου του 2013 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας, έγινε με τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 965 πτυχιούχοι, σε σύνολο 996 φοιτητών, οι οποίοι αντιπροσώπευσαν  και τις πέντε  Σχολές του Ιδρύματος. Από το σύνολο των ερωτηθέντων οι 287 ήταν άνδρες και οι 681 γυναίκες, ενώ σχεδόν το 50% αποφοίτησε σε ηλικία 23-25 ετών.   …………………

πηγή :  ΤΟ ΒΗΜΑ  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply