Χάκερ «χτύπησαν» υπολογιστές με Windows, εκμεταλλευόμενοι πρόβλημα που κατέδειξε εργαζόμενος της Google

Ένα πρόβλημα στον Internet Explorer της Microsoft, το οποίο είχε καταδείξει εργαζόμενος της Google, εκμεταλλεύτηκαν χάκερ, σύμφωνα με τη Microsoft.

Η εταιρεία έκανε λόγο για «στοχευμένες επιθέσεις», οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν το πρόβλημα το οποίο είχε εντοπίσει και δημοσιοποιήσει ο Τάβις Όρμαντι το Μάιο, χωρίς να συνεννοηθεί σχετικά πρώτα με τη Microsoft. Ως «στοχευμένες» χαρακτηρίζονται συνήθως οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον εταιρειών ή κυβερνητικών υπηρεσιών, με στόχο την κατασκοπεία ή την υποκλοπή δεδομένων.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε fix λίγες ημέρες μετά. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Όρμαντι δημοσιοποίησε πρόβλημα σε σύστημα της Microsoft. Ο εργαζόμενος της Google έχει γίνει στόχος επικρίσεων, καθώς στη σχετική του δημοσίευση αποκάλυπτε τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από το εν λόγω τρωτό σημείο στα Windows 7 και 8, τις οποίες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν χάκερ.

Το εν λόγω πρόβλημα επιτρέπει στον εισβολέα να αποκτήσει τα ίδια δικαιώματα χρήσης με τον παρόντα χρήστη ενός υπολογιστή. Ο Όρμαντι προέβη στην αποκάλυψη στις 17 Μαΐου στην ιστοσελίδα Full Disclosure, ζητώντας παράλληλα και βοήθεια στην αντιμετώπιση του προβλήματος.   ……………………..

ΠΗΓΗ : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ  κλικ εδώ για το άρθρο

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply