500.000 ανέργους θα εκπαιδεύσει η Microsoft στην Ελλάδα

Μέσα από το πρόγραμμα e-skills θα παρέχονται 400 και πλέον μαθήματα πληροφορικής και επιχειρηματικότητας.

Την έναρξη της λειτουργίας κέντρου επαφής (contact center) της Microsoft στην Ελλάδα που θα καλύπτει τους πελάτες της σε ολόκληρη την Ευρώπη, γνωστοποίησε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Microsoft Kεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Ντον Γκράντθαμ, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, γνωστοποίησε την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου επαφής της Microsoft για όλη την Ευρώπη στην Ελλάδα. Το κέντρο είναι προϊόν της συνεργασίας της Microsoft με την εταιρεία Teleperformance και στην αρχική φάση της λειτουργίας του, θα απασχολεί 350 εργαζόμενους. Στην πλήρη ανάπτυξή του, το κέντρο επαφής θα υποστηρίζεται από 550 εργαζόμενους.

Ο κ. Γκράντθαμ, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Microsoft να συνεχίζει να στηρίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία και να συμβάλει έτσι στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας από την κρίση. Επιπλέον, το στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας εστίασε στο πρόβλημα της ανεργίας και δεσμεύτηκε η Microsoft να παράσχει τα απαραίτητα εφόδια που θα ενισχύσουν την κατάρτιση των ανέργων σε νέες τεχνολογίες. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν να ενταχθούν καλύτερα στην αγορά εργασίας.  ……………

ΠΗΓΗ : Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (άρθρο)

This entry was posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply